Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JAKO JE UMORAN

Hrvat bahato odbio igrati za reprezentaciju, a izbornik mu nije ostao dužan!

Mario Hezonja
Foto: Dražen Brajdić
1/7
22.10.2020.
u 19:21

– Zbog takvih izjava Hezonja za Hrvatsku neće igrati zato što i neće biti pozvan, barem dok sam ja izbornik. Da bi netko igrao u reprezentaciji, nije dovoljno imati samo fizičke sposobnosti.

Ako je i postojala neka mogućnost da Mario Hezonja (25) već ove jeseni ponovo zaigra za Hrvatsku, sada je više nema. Naime, izbornik nacionalne vrste Veljko Mršić žustro je reagirao na odgovor hrvatskog košarkaša Portlanda, koji je na svom Instagramu bio upitan zašto ne igra za Hrvatsku. Ako je, kako prenose portali, njegov odgovor uistinu glasio: “Umoran sam, ne da mi se”, onda je posve razumljiva i reakcija šefa struke nacionalne vrste:

– Zbog takvih izjava Hezonja za Hrvatsku neće igrati zato što i neće biti pozvan, barem dok sam ja izbornik. Da bi netko igrao u reprezentaciji, nije dovoljno imati samo fizičke sposobnosti.

Kao izbornik, Mršić je inicijalni kontakt s Hezonjom ostvario još tijekom prošle ljetne NBA lige. Razmijenili su tada brojeve telefona i dogovorili se da će se čuti.

– Tada sam ga zvao već sutradan i nije se javio. Zvao sam ga i po povratku u Hrvatsku, a nije odgovorio ni na poziv u listopadu 2019. Tada sam rekao i predsjedniku Saveza Vrankoviću da ga više nema smisla zvati. Onaj tko nema ni minimum kulture da odgovori na izbornikov poziv i ne zaslužuje biti u reprezentaciji. Igrač takvih crta osobnosti može samo razoriti kemiju momčadi, a to je ono što sada imamo. Atmosfera u momčadi nerijetko je bitnija od kvalitete socijalno neuklopljivih pojedinaca. Upravo čitam jednu knjigu na tu temu iz 1980., koju potpisuju Aca Nikolić i psiholog Vladimir Paranosić koji kažu da zapostavljanje jednog kriterija, psihološki određenog, u korist kriterija tjelesnih sposobnosti najčešće vodi k promašaju – zaključio je Mršić koji se zbog obiteljskih kontakata nalazi u samoizolaciji.

Ključne riječi

Komentara 10

MU
Mufljuz
20:40 22.10.2020.

Bolje da odgovori zašto ne igra ni u Portlandu? Vjerojatno je umoran od 2 do 3 minute igre u TRASH TIME-u.

VH
volim.hrvatsku65
20:34 22.10.2020.

Mrsicu , puna podrska !!!! Igrati za reprezentaciju je VELIKA CAST za svakoga gradjanina RH !!!!

MD
mala_domejana
21:27 22.10.2020.

Bijedo od sluganskog moderatora, iz kojega razloga brišeš po Večernji nepovoljne osvrte?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije