Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Sport Košarka

Hrvat bahato odbio igrati za reprezentaciju, a izbornik mu nije ostao dužan!

– Zbog takvih izjava Hezonja za Hrvatsku neće igrati zato što i neće biti pozvan, barem dok sam ja izbornik. Da bi netko igrao u reprezentaciji, nije dovoljno imati samo fizičke sposobnosti.
22. listopada 2020. u 19:21 11 komentara 25250 prikaza
Mario Hezonja
Foto: Dražen Brajdić
Pogledajte galeriju 1/7

Ako je i postojala neka mogućnost da Mario Hezonja (25) već ove jeseni ponovo zaigra za Hrvatsku, sada je više nema. Naime, izbornik nacionalne vrste Veljko Mršić žustro je reagirao na odgovor hrvatskog košarkaša Portlanda, koji je na svom Instagramu bio upitan zašto ne igra za Hrvatsku. Ako je, kako prenose portali, njegov odgovor uistinu glasio: “Umoran sam, ne da mi se”, onda je posve razumljiva i reakcija šefa struke nacionalne vrste:

Ivica i Janica Kostelić VELIKI INTERVJU Ivica Kostelić: Užasno je što su mojoj sestri učinili u Supetru, ta je ljaga teško izbrisiva

– Zbog takvih izjava Hezonja za Hrvatsku neće igrati zato što i neće biti pozvan, barem dok sam ja izbornik. Da bi netko igrao u reprezentaciji, nije dovoljno imati samo fizičke sposobnosti.

Kao izbornik, Mršić je inicijalni kontakt s Hezonjom ostvario još tijekom prošle ljetne NBA lige. Razmijenili su tada brojeve telefona i dogovorili se da će se čuti.

FITNESS TRENERICA Amerikanka se skinula, a njene grudi su sve izludile

– Tada sam ga zvao već sutradan i nije se javio. Zvao sam ga i po povratku u Hrvatsku, a nije odgovorio ni na poziv u listopadu 2019. Tada sam rekao i predsjedniku Saveza Vrankoviću da ga više nema smisla zvati. Onaj tko nema ni minimum kulture da odgovori na izbornikov poziv i ne zaslužuje biti u reprezentaciji. Igrač takvih crta osobnosti može samo razoriti kemiju momčadi, a to je ono što sada imamo. Atmosfera u momčadi nerijetko je bitnija od kvalitete socijalno neuklopljivih pojedinaca. Upravo čitam jednu knjigu na tu temu iz 1980., koju potpisuju Aca Nikolić i psiholog Vladimir Paranosić koji kažu da zapostavljanje jednog kriterija, psihološki određenog, u korist kriterija tjelesnih sposobnosti najčešće vodi k promašaju – zaključio je Mršić koji se zbog obiteljskih kontakata nalazi u samoizolaciji.

oglasila se
Nakon teškog razdoblja Nives Ivanišević zavapila: 'Ne mogu i ne želim više'
NOVA REVOLUCIJA POLJOPRIVREDE
Star Trek na hrvatskoj njivi: Dronovi snimaju štetnike, AI zbraja kukuruz, traktor sam vozi...
  • Mufljuz:

    Bolje da odgovori zašto ne igra ni u Portlandu? Vjerojatno je umoran od 2 do 3 minute igre u TRASH TIME-u.

  • volim.hrvatsku65:

    Mrsicu , puna podrska !!!! Igrati za reprezentaciju je VELIKA CAST za svakoga gradjanina RH !!!!

  • poslovni:

    Već vidim da će postati ikona tzv. ljevice.