Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
07.08.2017. u 11:57

Mario je zatekao Bugarinovo zgarište u Dinamu, ali je već napravio očit pomak.

Kako prikladan trenutak za Hajdukovo zamagljivanje istine o porazu u derbiju navodnim sudačkim pogurancem drugoj strani! Naravno, jer s druge strane je bio Dinamo, omiljena favorizirana fiksacija Hajdukovih igrača i dužnosnika, koji će uzroke brodoloma u derbijima već po tradiciji tražiti u sudačkim ustupcima plavima. Kolokvijalno, taj se uobičajen izričaj hajdukovaca nakon derbija naziva - kmečanje.

A jedine dvije istine o ovome derbiju su: goropadni, srčani, ratoborni i neumoljivi Dinamo, te slabašan, impresioniran, neuvjerljiv i kilav Hajduk; sve suprotno od onoga što su ove dvije momčadi prezentirale u ovotjednim europskim nastupima. Nikada čišća i zasluženija pobjeda Zagrepčana, što god vam Hajduk servirao o tome.

Nekoliko je heroja ovoga Dinamovoga trijumfa. Najprije, strijelac Ante Ćorić, desetka čiju je darovitost tako uporno i dosljedno gušio trenerski avanturist Ivajlo Petev, iako je u rukama imao virtuoza čiji samo jedan potez može ostaviti bez daha. Heroj je i Junior Fernandes, nekada neukrotivi, nepredvidivi, kapriciozni ‘divljak’ na travnjaku, a danas pakleni stroj čija će individualnost, silina i brzina razbiti svaku obrambenu formaciju.

Na kraju, heroj je i trener Mario Cvitanović, vojskovođa rijetko izražene emotivne komponente koji je nedavno u Dinamu zatekao Bugarinovo zgarište, krenuo od nule i u manje od mjesec dana uspio napraviti očigledne pomake u igri plavih.

Dinamo je, naročito u prvih 20 minuta, bio baš po ukusu pokojnoga Marijevoga trenerskoga mentora Zdravka Jurčića Miša: čvrst kao stijena i agresivan na rubu oštrice, sa stisnutom šakom i poderanim grlom trenera Cvitanović, uz neizbježno ‘ajmoooo!’. Tako je taj vrijedni, šutljivi, ali autoritativni stručnjak dočekao svoju prvu trenersku pobjedu nad bijelima. Ova mu je vjerojatno draža i od one iz ožujka 1999. godine kada je njegov razorni projektil ljevicom za 1:0 presudio Hajduku u Maksimiru.

Komentara 55

Avatar toxic alien
toxic alien
13:05 07.08.2017.

Upravo zato je Hajduk na mojoj ljestvici, s pozicije drugog najdrazeg kluba pao na poziciju najomrazenijeg. Ja se vise ni ne sjecam kad su oni zadnji put izgubili utakmicu a da nisu okrivili suce za poraz! A ako imaju primjedbi na sudjenje i na jucerasnjoj utakmici, onda je to vec u sferi ozbiljnog psiholoskog poremecaja. Mozda bi ipak trebali uzeti barem jednogodisnju pauzu od nogometa i potraziti nekog vrlo dobrog psihijatra? U medjuvremenu, neka igraju picigin na Bacvicama jer nisu oni za ozbiljan nogomet.

DU
dublue
12:33 07.08.2017.

Iznenadenje Dasovicu. Dugo nisam vidio ovako nesto.Vecernji sam davno prestao kupovati zbog takvih, a i citam ga sve manje zbog slicnih kolega.Konacno pohvala za objektivnost.

Avatar petrolio
petrolio
13:20 07.08.2017.

ajde napokon jedan članak dasovića koji je objektivan i s kojim se mogu 100 % složiti. nadam se da neću morati čekati godinu dana za novu pohvalu članka?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije