Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 34
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AUSTRALIJA Izabranici Guusa Hiddinka sutra igraju s europskim prvacima

Grcima milijun eura za provod u Melbourneu

sp-grci-txt.jpg
import
23.05.2006.
u 18:12

Reprezentacija Australije okončat će kratkotrajne pripreme na australskom tlu spektakularnom prijateljskom utakmicom s europskim prvacima Grcima. Igrat će se u četvrtak u Melbourneu, od 11.30 sati po srednjoeuropskom vremenu, uz izravan prijenos na Eurosportu. Utakmica je potaknula dosad neviđeno zanimanje navijača, gotovo jednako kao i prošlojesenski kvalifikacijski sraz Australija - Urugvaj u Sydneyu. Odavno je planulo svih 98.000 ulaznica, a pola su otkupili australski Grci, kojih u Melbourneu ima - milijun!

Opet ću pucati penal
Grčki reprezentativci u Melbourneu su već pet dana i tu su provjeru shvatili prilično opušteno. Ni traga spartanskoj disciplini, naprotiv; svaku večer Grci provode po prijamima u Melbourneu koje u njihovu čast priređuju njihovi sunarodnjaci. A za taj izlet u Australiju Grčki nogometni savez inkasirat će čak milijun eura!

Australci su posebno motivirani za tu utakmicu, kojom žele najaviti pobjednički pohod u Njemačku. Sve oči uprte su u novoga kapetana Marka Viduku, koji je utakmicu s Grcima najavio riječima:

- To za nas nije prijateljski susret. Želimo već sada pokazati da smo u vrhunskoj formi za SP.

Za Viduku je neizbježno pitanje: hoće li opet izvoditi kaznene udarce za Australiju? Svi se dobro sjećaju njegova promašaja u dramatičnom raspucavanju s Urugvajcima...

- To je za mene bila noćna mora u najljepšoj noći karijere - kazao je kapetan. - Ostajem pri svojoj filozofiji: bolje pucati i promašiti, nego izbjegavati odgovornost. Zato ću, ako do toga dođe, opet izvesti jedanaesterac.

Mark Viduka siguran je u špici, a uz njega će najvjerojatnije igrati Archie Thompson, također dečko iz Melbournea, najnovije pojačanje PSV Eindhovena.

Australcima će nedostajati važni ljudi; Harry Kewell, koji se liječi u Engleskoj, te još jedan ozlijeđeni napadač, John Aloisi. U momčad se, prvi put nakon Kupa konfederacija 2005., vraća Craig Moore, ključni čovjek obrane.

Počinju četvorica Hrvata
- Grci će primijeniti svoj uobičajeni način igre - kazao je izbornik Australaca Guus Hiddink. - Bit će to njihova tipična zatvorena formacija za koju, vjerujem, imamo odgovor. To je izvanredan test za nas, takvi suparnici čekaju nas i na SP-u u Njemačkoj.

Osim Marka Viduke, u prvih 11 istrčat će još trojica Hrvata; Tony Popović iz Crystal Palacea, Jason Čulina iz PSV-a i Marco Bresciano iz Parme. Na klupi su još Željko Kalac, Anthony Čović i Josip Skoko.


Socceroosi u petak prvim letom u Europu

Reprezentativci Australije će dan poslije utakmice s Grcima poletjeti prema Europi. Pripreme za Svjetsko prvenstvo nastavljaju u svojoj staroj bazi, nizozemskom mjestašcu Mierlu, nedaleko od Eindhovena. Prva sljedeća provjera bit će također superjaka, Nizozemska u Rotterdamu 4. lipnja. Ondje bi ih uživo trebao gledati i hrvatski izbornik Zlatko Kranjčar.
Potom Australci sele u Njemačku, gdje će 7. lipnja u Ulmu igrati prijateljsku utakmicu s Lihtenštajnom. Prvi suparnik na SP-u bit će im Japan, 12. lipnja. (td)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije