Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GLEDAO GA U HRVATSKOJ

Gdje bi Luka danas bio? Bivši trener velikana otkrio zašto ga nije doveo

Luka Modrić
Foto: Reuters/Pixsell
1/6
03.07.2018.
u 13:38

– Ubrzo nakon toga Manchester City doveo je Vedrana Ćorluku. A taj njegov briljantni suigrač kojeg sam vidio, Luka Modrić, otišao je na White Hart Lane.

Odlične igre Luke Modrića prate se i u Engleskoj, gdje je naš veznjak četiri godine nosio dres Tottenhama.

Još dok je Modrić bio igrač Dinama, u Englesku ga je pokušao dovesti tadašnji trener Evertona David Moyes.

– Putovao sam u Hrvatsku dok sam bio trener Evertona. Luka je bio vrlo talentiran s loptom u nogama. Kada sam se vratio kući, stalno sam pričao kako sam vidio sjajnog malog igrača u Hrvatskoj – otkrio je za Times Moyes pa dodao:

– U to vrijeme budžet Evertona bio je ograničen i nismo tražili igrača tog tipa tako da ga nismo nastavili loviti, no nastavio sam ga pratiti.

– Ubrzo nakon toga Manchester City doveo je Vedrana Ćorluku. A taj njegov briljantni suigrač kojeg sam vidio, Luka Modrić, otišao je na White Hart Lane.

Interesantno, Moyes nije bio siguran da će Modrić uspjeti kao igrač

– Iskreno, pitao sam se, dok sam ga gledao, hoće li njegova visina utjecati na njega – zaključio je Moyes.

Moyes je inače u karijeri uz Everton vodio Preston, Manchester United, Real Sociedad, Sunderland i West Ham.

Luka Modrić
1/11

 

Komentara 13

DU
Deleted user
13:58 03.07.2018.

Nema visinu,ali ima veliko srce :)

SA
SI aka SI
14:31 03.07.2018.

sjećam se da je Dinamo nakon Lige za bedaka napravio par dugoročno odličnih poteza. Doveo Kužea na klupu, trojicu svojih klinaca s posudba povukao, doveo Vugrineca, Zorana Mamića i Chagu, te s tom ekipom pomeo konkurenciju u HNL-u. Kad su pobijedili Arsenala u Londonu, te uz odlične igre za mladu reprezentaciju, ta tri klinca su postali vrlo tražena roba. Nakon što su propali pregovori s Robertom Kovačem, Mamić ih je svu trojicu prodao. Ne znam zašto Ćorluka nije postao ponajbolji evropski stoper, jer je imao sve, osim eventualno brzine. Eduardo je mogao biti novi Šuker da nije doživio onu stravičnu ozljedu, a o Luki ne treba trošiti riječi. On je napravio sve, a sada je na putu da u idućih deset dana postane besmrtan. On je imao najispravniju karijeru od bilo kojeg našeg nogometaša- od posudbi po BiH ligi i Inkera, preko nekoliko odličnih sezona u Dinamu, pa onda jedan solidan (ali ne prejak klub gdje bi grijao klupu) i onda je došao u Real i osvojio sve što jedan igrač može osvojiti. Evertona se ne sjećam, ali znam da je Wenger krivo procijenio da mu Modrić ne treba. Srećom, sve je ispalo odlično i možemo biti sretni mi koji smo ga imali prilike gledati na terenu, jer takvog još dugo nećemo imati. Ako je on štakor koji se ničega ne sjeća, šta su tek oni koji ga tako zovu

ZO
zokimo
14:03 03.07.2018.

Čuj odlične ruke

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije