Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ponovo ozlijeđen

Dudu je žrtva jer Wenger mora stalno pobjeđivati

Eduardo da Silva
Pixsell
19.05.2010.
u 09:50

- Bilo je nogometaša s težim prijelomima, s većim problemima, pa su se vratili. Treba vidjeti da li Dudua dobro liječe - kaže Šebečić.

"Du, du, du nema nam pomoći...", pjevali su dečki iz TBF-a. Nakon 815 dana koliko je proteklo od stravične ozljede u Birminghamu, kada je Martin Taylor slomio lijevu nogu Eduarda da Silve, pitamo se ima li za hrvatskog nogometnog reprezentativca uopće pomoći?

Dudu je krhke građe

Veselio se Dudu susretu sa suigračima u reprezentaciji, brusio se za sraz protiv Austrije u nama sretnom Klagenfurtu. No, u ponedjeljak, dva dana uoči dvoboja, ponovo je Slaven Bilić morao izaći pred novinare i reći:

– Eduardo zbog problema s leđima neće biti spreman za Austriju.

Jučer je Dudu ipak dao kratku izjavu:

– Bolje mi je, leđa me manje bole.

Propustio je trening u ponedjeljak, ostao u hotelu raditi s liječnikom Borisom Nemecom.

– Situacija se poboljšava, ali ne toliko da bi bio spreman za utakmicu s Austrijancima – kazao je dr. Nemec.

Što uzrokuje stalne Duduove ozljede. Naime, nakon oporavka imao je ponovni problem s istim skočnim zglobom, ali još više s obje prepone, te sa zadnjim ložama na obje noge. Najnoviji problem pojavio se u predjelu leđa.

– Istina je da je Eduardo krhke građe, nije toliko čvrst, ne puca od mišića. Dok je bio u Dinamu, operirana mu je potrbušnica i to je bilo sve. Njegovo tijelo ne podnosi napore kao, primjerice, Olićevo – pokušao nam je objasniti Dinamov liječnik dr. Božidar Šebečić te je nastavio:

– Engleski je nogomet vjerojatno najnaporniji, dvoboji su najčvršći, treninzi teži. I to nije najsretnija opcija za Eduarda. U nekoj lakšoj ligi i klubu i on bi se lakše oporavio. No, nisam do kraja upućen u problematiku njegovih ozljeda, pa ne mogu donositi završno mišljenje.

Dodao je Šebečić i ovo:

– Bilo je nogometaša s težim prijelomima i problemima, pa su se vratili. Treba vidjeti je li Dudua dobro liječe. U svakom slučaju, previše se ozljeda nagomilalo nakon njegova povratka nogometu.

Igrao četiri cijele utakmice

S time Eduardo mora živjeti svaki dan. Nema li u njegovu slučaju prave medicinske pomoći ili ljudi koji se brinu o njegovu zdravlju ne mogu pronaći najbolju terapiju? Kako god bilo, Dudu je sve frustriraniji, a pitanje je i računa li na njega u budućnosti Arsene Wenger.

Eduardo da Silva je u 78 službenih Arsenalovih utakmica koliko su ih topnici igrali nakon njegova povratka u susretu s Cardiffom 16. veljače 2009. igrao 1620 minuta, što je po vremenu 18 utakmica, no samo je u četiri igrao svih 90 minuta. Nažalost, Duduovim se mukama ne nazire kraj.

Komentara 5

MA
maky555
10:41 19.05.2010.

na žalost nikad više neće bit onajstari, nažalost

VA
Vatrenko
11:06 19.05.2010.

Ako je itko razuman trener onda je to Wenger. Stvarno daje svakom ozljedjenom igracu dosta vremena i mira za oporavak. Sve drugo su lazi. Nemojte traziti u Wengeru krivca... u ostalom: Ako Dudu nije imao dosta vremena onda nema nitko!

BP
bpza
13:02 19.05.2010.

Neka ode u Tottenham, pardon Crotenham!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije