Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DJEČAK ZASJENIO SENIORE

Dok drugi gledaju filmove, Kristijan skuplja medalje

'katusic_ve2_sla_230210'
'Photoshop'
24.02.2010.
u 12:40

Kristijan Katušić ima 12 godina, a u svojoj vitrini naslagao je već 80-ak odličja. Najveća mu je želja ući u reprezentaciju.

Ne događa se svaki dan da na izboru najboljih sportaša grada od 65.000 stanovnika treće mjesto osvoji jedan dvanaestogodišnjak. Međutim, upravo to pošlo je za rukom mladom brodskom tekvondašu Kristijanu Katušiću, koji iza sebe ima već niz zapaženih rezultata.

Prošle se godine tako okitio naslovom kadetskog prvaka države u samoobrani, u formama za crne pojaseve osvojio je drugo mjesto, dok prvenstvo u formama, u kojima je bio glavni favorit, nije održano zbog svinjske gripe.

– Znam da bez rada nema uspjeha i zato nikada ne izostajem s treninga. Obožavam turnire jer na njima uvijek steknem puno prijatelja. Sa svakim protivnikom po silasku s tatamija razmijenim brojeve mobitela ili se povežemo preko Facebooka. Najveća mi je želja ući u reprezentaciju – kaže Kristijan, koji se nikada ni s jednog turnira nije vratio bez medalje.

Iako je na nekoliko jakih međunarodnih turnira bio izabran za najboljeg kadeta, a u Engleskoj je čak osvojio i Svjetski kup, Kristijan je dosta samozatajan i nikada se ne hvali svojim uspjesima. Svaka mu je od 80-ak osvojenih medalja draga, no njegovi prijatelji iz škole o njima doznaju isključivo iz novina. Veliku podršku pruža mu njegov tata Robert, bivši kadetski i juniorski prvak Jugoslavije, koji mu je ujedno i trener.

– Kao roditelj od Kristijana zahtijevam još veću disciplinu na treninzima, no on je sam po sebi vrlo marljiv i nebrojeno je puta pokazao svoju predanost i ljubav prema sportu. Dok se drugi igraju i gledaju filmove, on putuje po turnirima – ističe Robert Katušić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije