Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HNL

Čudesni Marković izludio Slaven Belupo i donio Rudešu drugi bod sezone

Zagreb: Rudeš i Slaven Belupo igraju 12. kolo prve HNL
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/7
20.10.2023.
u 20:37

Utakmicu su obilježili veliki promašaji gostujućih igrača, odnosno tri velike obrane domaćeg vratara Mateja Markovića

U prvoj utakmici 12. kola Hrvatske nogometne lige Rudeš i Slaven Belupo odigrali su 0-0 na stadionu u Kranjčevićevoj ulici.Time je Rudeš došao do drugog boda u ovom prvenstvu, a momčad iz Koprivnice je četvrti put u ovoj sezoni odigrala neodlučeno i produžila niz bez poraza na tri utakmice.

Utakmicu su obilježili veliki promašaji gostujućih igrača, odnosno tri velike obrane domaćeg vratara Mateja Markovića. Prva od tri velike prilike gostiju zbila se u 21. minuti, ali je udarac Benedika Mioča na ubačaj Mateja Šakote odlično postavljeni Marković obranio.

GALERIJA Francuz od milijun eura možda je kupio Jakirovića nakon utakmice s Istrom 1961

Zagreb: Rudeš i Slaven Belupo igraju 12. kolo prve HNL
1/7

Sedam minuta poslije ponovno je Marković zaslužio ovacije, jer je u situaciji "jedan na jedan" spriječio pogodak Arbera Hoxhe. U 42. minuti Hoxha je bio u ulozi asistenta, na njegov ubačaj glavom je iz idealne pozicije pucao Tomislav Štrkalj, ali je domaći vratar još jednom sjajnom reakcijom spriječio pogodak.

Marković je još dvaput odlično reagirao u nastavku, obranivši pokušaj Mioča u 47. minuti i udarac Štrkalja deset minuta poslije. Utakmicu u Kranjčevićevoj sudio je Splićanin Duje Strukan. Rudeš se i dalje nalazi na dnu ljestvice s dva boda, a Slaven Belupo je s 13 bodova ostao osmi. Vodeća Rijeka ima 22 boda, jedan više od Hajduka. Treći je Dinamo sa 19 bodova i utakmicom manje od vodećeg dvojca.

VEZANI ČLANCI:

U subotu su na rasporedu dvoboji Varaždina i Lokomotive (16 sati) te Gorice i Dinama (18.10), dok će u nedjelju igrati Istra 1961 - Rijeka (15.00) i Hajduk - Osijek (18.00).

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije