Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REPREZENTACIJA Izbornik Kranjčar

Cico: Momčad za Brazil još ne znam

nog-cic-txt.jpg
import
20.05.2006.
u 19:01

Hrvatski nogometni reprezentativci jučer su na pripremama za SP napokon prvi put i - potrčali. Nakon dva dana testiranja u Zagrebu, prvi trening održan je podno dvorca Mokrice. Bilo je to vježbanje bez lopte, nizanje trkačkih dionica kojima je testirano kondicijsko stanje igrača. Ambijent u kojem se radilo bio je iznimno ugodan, trčalo se na golfištu, uz rub šumarka, pa golferi time vjerojatno nisu bili oduševljeni.

Brojnoj novinarskoj sviti, u kojoj su uz Hrvate najzastupljeniji Japanci, jučer se priključila i ekipa njemačkog RTL-a. Ta će TV postaja prenositi dvije utakmice naše skupine; Brazil - Australija i Hrvatska - Japan. Izbornik Zlatko Kranjčar tvrdi da će napore dozirati ovisno o tjelesnom stanju pojedinih igrača, a u pripremnim utakmicama koristit će sva 24 igrača. - Svi su zaslužili šansu - kaže izbornik.

- I sve utakmice su mi jednako bitne. Sastav za Brazil znat ću nakon utakmice sa Španjolskom, koja će biti generalna proba za prvu utakmicu prvenstva. Jeste li Ivicu Osima pitali za savjet kako igrati protiv Japana? - Nisam, čak i nemam njegov telefonski broj. O igri Japana informirao me izbornik Irana Branko Ivanković, koji je protiv Japanaca igrao u kvalifikacijama za SP. Vaše mišljenje o Zicu? - Odličan izbornik. Da nije takav, Japan ne bi bio na SP-u. Ali, i prije Japana postizao je odlične rezultate.

Kranjčar kaže da njegov stožer, napose Vlak i Mihačić, vrijedno skuplja informacije o suparnicima na SP-u, te naglašava: - Mi, suparnici u skupini, znamo sve jedni o drugima i sve ćemo podrobno isplanirati i programirati. Ali, tako su to učinili i Wenger i Rijkaard, no sigurno nisu planirali isključenje Lehmanna. E, na takve stvari treba biti pripravan... Hoće li momčad biti spremna bude li Pletikosa isključen? - Znamo kako ćemo se ponašati. Protiv Brazila bit ćete u top-formi? - Apsolutno! Cijele pripreme podređene su toj utakmici, kako bismo se što bolje suprotstavili svjetskom prvaku.

Trener vratara Tomislav Ivković kaže da sva trojica vratara kreću s istih pozicija, te da se njihovu formu još ne može ocjenjivati. Međutim, ionako je odavno jasno da je Pletikosa prvi vratar i da će početi utakmicu s Austrijom. - Vjerojatno neće imati mnogo posla, ali i ako ga bude, ne treba od vratara očekivati čuda. Pripreme su tek počele.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije