Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ABA LIGA

Cibona uz Cedevitu na Final Fouru, Zadar se mora spašavati u zadnjem kolu

dario šarić
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
24.03.2014.
u 22:33

Ukoliko Cibona i Cedevita stignu do pobjeda u posljednjem kolu na Final Fouru u Beogradu ćemo gledati hrvatski polufinale, što znači da bi Hrvatska sljedeće godine imala euroligaša.

Hrvatska će imati dva kluba na Final Fouru ABA lige u Beogradu, a bit će to Cedevita i Cibona. Rasplet je to pretposljednjeg 25. kola regionalne lige, u kojem je Cibona pobijedila kod Širokog 84:73, a mjesto 'vukovima' na Final Four potvrdio je Partizan pobjedom u Podgorici protiv Budućnosti 65:61.

Nisu dobro počeli 'vukovi' utakmicu, što je Široki iskoristio u 9. minuti je imao plus devet (27:18). Ipak, nakon toga proigrali su igrači Slavena Rimca i već do poluvremena stvorili prednost od pet koševa (44:39).

Do kraja utakmice pobjeda Cibone u nijednom trenutku nije dolazila u pitanje. Imali su 'vukovi' u jednom trenutku i 19 razlike, a na kraju je završilo plus 11 (84:73).

Širišćević i Šarić zabili su po 20 koševa za pobjedničku momčad, dok je kod Širokog najbolji bio Jones sa 14 koševa.

Cibona je s omjerom 17-8 na četvrtom mjestu, ali ima isti omjer kao i treći Partizan. U posljednjem kolu u Zagrebu 'vukovi' će ugostiti Crvenu zvezdu, dok će Partizan u Beogradu igrati protiv Cedevite. Ukoliko obje hrvatske momčadi stignu do pobjeda u posljednjem kolu na Final Fouru u Beogradu ćemo gledati hrvatski polufinale, što znači da bi Hrvatska sljedeće godine imala euroligaša.

Zadrani su u Kragujevcu imali vodstvo 25 minuta, međutim nakon toga igrači Radničkog preuzeli vodstvo, koje nisu ispuštali do konačnih 79:74.

Lešić sa 21 košem bio je najbolji kod Radničkog, dok je Zadrane predvodio Ivanov sa 16 koševa.

Zadar je na posljednjem mjestu sa omjerom 6-19 i posljednjem kolu, ukoliko žele izboriti opstanak, moraju pobijediti u Višnjiku Union Olimpiju te se nadati kako će Igokea iskoristiti prednost domaćeg terena i dobiti Široki.

>> Cedevita pobjedom protiv Igokee potvrdila drugo mjesto

Komentara 1

Avatar Josip_Šimić
Josip_Šimić
09:48 25.03.2014.

Bilo bi fino i primjereno da bosanka brača Igokea i Široki odigraju po principu bratstva i jedinstva i da Široki to dobije ali vjerujem da če i Olimpija u Zadru odigrati na nož jer imaju još teoretske šanse da osvoje sedmo mjesto i osiguraju eurokup takmičenje kroz ABA ligu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije