Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Atletika

Chepkoech ima svjetski rekord, a nema medalje, Sandra danas u Londonu

22.07.2018.
u 07:00

– Od početka ove sezone plan mi je bio srušiti svjetski rekord na 3000 metara zapreke.

Svjetski rekord na 3000 metara zapreke za atletičarke izdržao je tek nešto manje od dvije godine. Na mitingu Dijamante lige u Monacu Kenijka Beatrice Chepkoech postavila je novi – 8:44,32, što je čak za 8,46 sekundi brže od prijašnjeg rekorda Ruth Jabet, također Kenijke, ali koja nastupa za Bahrein.

Zanimljivo, Chepkoech zasad nema nijednu osvojenu medalju na velikim atletskim natjecanjima. Na Igrama u Riju 2016. godine bila je četvrta, a isto mjesto osvojila je i na Svjetskom prvenstvu u Londonu. Oba puta trčala je gotovo minutu sporije do svog novog svjetskog rekorda.

– Od početka ove sezone plan mi je bio srušiti svjetski rekord na 3000 metara zapreke. I znala sam da mi je utrka u Monacu idealna prilika, zbog vremena, ali i nekih drugih okolnosti. Osjećala sam se dosta dobro za vrijeme utrke, mislila sam da ću trčati oko 8:50, a ispalo je još brže. Mogu ja i brže od ovog svjetskog rekorda, mislim da mogu trčati 8:40. Ponosna sam što sam u Keniju vratila još jedna svjetski rekord – rekla je Beatrice.

Danas će na mitingu Dijamantne lige u Londonu nastupiti Sandra Perković u bacanju diska. Naša najbolja atletičarka ne zna za poraz ove sezone, a ovo će joj biti posljednja provjera uoči Europskog prvenstva u Berlinu, koje počinje 6. kolovoza. Konkurencija u Londonu su joj Kubanke Perez i Caballero, Amerikanke Lewis-Smallwood, Ashley i Allman, Kineskinja Su, Britanka Lally i Brazilka Morais. (dm)

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije