Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JOEY DIDULICA Vratar bečke Austrije o utakmici s Austrijancima

Centarfor Janko nam je najveća prijetnja

nog-04-txt.jpg
import
19.05.2006.
u 18:16

Vratar bečke Austrije Joey Didulica, uza svog suigrača Marija Tokića, najbolje poznaje austrijsku reprezentaciju, prvog suparnika vatrenih u pripremama za SP. Tvrdi da nemamo razloga strahovati od izabranika Josefa Hickersbergera, iako oni ne zaslužuju da ih se podcjenjuje.

- Igraju kod kuće, znam da im je Hrvatska veliki izazov - kaže Didulica. - Posebice stoga što imaju novoga izbornika i svi mu se žele nametnuti. A ova jaka utakmica je prava prilika za to. Upozoreni smo na Andreasa Ivanschitza, razigravača Red Bull Salzburga.

- On je dobar igrač, ali ne i najopasniji. Najneugodniji mogao bi nam biti njegov suigrač, centarfor Janko. Vrlo je jak, ide okomito, ne boji se nikoga. Usto, u sjajnoj je formi, čak je i meni zabio gol. Kao drugu opasnost, Didulica navodi svoga suigrača Rolanda Linza, strijelca 14 pogodaka ove sezone za bečku Austriju.

Razgovarali ste o toj utakmici?
- Ne, ne razgovaramo o tome.

- Mislite zbog sudskog procesa i kazne od 60.000 eura? Ne, o tome trenutačno uopće ne razmišljam. Jer, Austrijanci su prema meni korektni, u Beču mi je odlično, javnost je uglavnom bila na mojoj strani, kao i moji suigrači. Mrze me samo u Rapidu...

Ipak, slatko bi bilo pripreme početi pobjedom u Beču?
- Meni i Tokiću bilo bi najslađe jer igramo u toj ligi, u tom gradu i logično je da silno želimo nadigrati svoje suigrače. Osim toga, lijepo bi bilo razveseliti naše navijače, koje očekujem u velikom broju, njih nekoliko tisuća. I njima, i nama bi ta pobjeda mnogo značila u pripremama za Njemačku.

Supruga Kata bit će na tribinama.
- Svakako, iako je u visokoj trudnoći. Rodit će za dva mjeseca... Imate li vijesti iz Australije o njihovoj reprezentaciji? - Iz Melbournea mi javljaju da je potpuno ludilo zbog utakmice s Grčkom. Napunili bi stadion od 150.000 gledatelja. Ovako će ih biti "samo" sto tisuća.


Joey Didulica

Datum i mjesto rođenja:
14. listopada 1977., Geelong (Aus) Visina i težina: 191 cm, 80 kg Sadašnji klub: Austria, Beč Prijašnji klubovi: Melbourne Knights (Aus), Ajax (Niz) Nastupi za reprezentaciju: 1 Tržišna vrijednost: 3 milijuna eura

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije