Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Euroliga

Cedevita večeras gost Šarićeva Anadolu Efesa: Pullen izlazi na tursku tržnicu

13.11.2015., Zagreb, KC Drazen Petrovic -  Turkish Airlines Euroliga, skupina B, 5. kolo, KK Cedevita - Laboral Kutxa Vitoria Gasteiz. Miro Bilan, Jacob Pullen, Ioannis Bourousis. Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/4
18.03.2016.
u 14:55

Cedevita ove sezone u Euroligi protiv Efesa ima 2-1, a protiv turskih klubova 3-3.

Košarkaši Cedevite nalaze se u nelagodnoj psihološkoj situaciji. Malo toga u posljednje vrijeme polazi im za rukom, barem u smislu konačnog ishoda, a ne smiju klonuti duhom jer je sezona tek ušla u svoju posljednju trećinu.

Nakon nes(p)retnog beogradskog poraza od Crvene zvezde koji je možda i predodredio ishod tog regionalnog polufinala, cedevitaši moraju odigrati još četiri utakmice u natjecanju u kojem su sa skorom 2-8 ostali bez realnih izgleda za prolaz dalje, a riječ je o Top 16 fazi Eurolige. U najjačem europskom klupskom natjecanju Cedeviti predstoje utakmice protiv Fenerbahcea, Panathinaikosa, Crvene zvezde i Anadolu Efesa koji je prvi na redu.

Večerašnja utakmica u dvorani Abdi Ipekci (19.30) Zagrepčanima će bit 21. u ovogodišnjoj Euroligi, a 51. službena u ovoj sezoni u kojoj ih čeka još minimalno 20, a maksimalno 29 utakmica. Zbog svega toga, i umor je taj, kao i sposobnost regeneracije, koji će odlučivati koliko će ova sezona na koncu biti uspješna.

Cedevita večeras igra protiv momčadi s kojom, od svih euroligaša, ove sezone ima najbolji skor, dvije pobjede i poraz, ali i sa suparnikom (4-6) koji očajnički treba pobjedu s obzirom na golema ulaganja. Naime, Anadolu Efes ima barem deset puta skuplju momčad od Cedevite, a na rubu je neprolaska u četvrtfinale Eurolige jer za četvrtoplasiranom Crvenom zvezdom zaostaje tri pobjede (točnije dvije, no ima i lošiju međusobnu koš-razliku).

Doduše, s obzirom na to da će do kraja Top 16 sve utakmice igrati u Istanbulu (tri domaće plus "gostovanje" kod gradskog rivala Fenera), momčad za koju igra Dario Šarić još uvijek ima izgleda. Pod uvjetom da Zvezda do kraja ne pobijedi nikoga (ili samo jednom), a da carigradski pivari pobijede najmanje tri puta (ili sva četiri puta).

Dakle, pred cedevitašima je utakmica koju mogu igrati rasterećeno i to protiv suparnika koji je u velikom grču.

- Mi se nećemo previše taktički pripremati za Efes, jer smo protiv njih igrali tri puta, već ćemo se posvetiti sebi, našim akcijama i postulatima, kako bismo drugu polufinalnu utakmicu sa Zvezdom dočekali što spremniji - ističe Cedevitin trener Veljko Mršić kojem se nije svidjelo to što su mnogi mediji učinak Jacoba Pullena protiv Zvezde popratili s izvjesnim razočarenjem tipa "od junaka do tragičara".

- Pullen je u tom posljednjem napadu izabrao opciju za koju je smatrao da ima više izgleda da će uspjeti. Jer, u tom je susretu već postigao nekoliko teških trica, pa je pokušao pogoditi još jednu, a da je krenuo na prodor u onakvoj atmosferi vjerojatno ne bi dobio ništa.

Dobro je to po momčad kada trener štiti svog glavnog igrača kojeg će, usput budi rečeno, večeras gledati puno znatiželjnih očiju. Naime, turski klubovi jako su zainteresirani za Pullena što smo čuli s više strana i za što nam je bila potvrda to što ga je na prošlu euroligašku utakmicu došao gledati Mirsad Turkcan, bivši turski reprezentativac, koji sada radi kao košarkaški menadžer.

Pullena čeka i veliki okršaj s Thomasom Huertelom, najboljim asistentom Eurolige (7.35), ali i sa snažnim razigravačem kao što je Jason Granger. Pullen je u tri utakmice Efesu zabio 46 koševa i sigurno će biti motiviran da se još jednom dokaže na turskom tržištu na kojem je najviše briljirao u gostujućoj pobjedi protiv Darušafake (25 koševa, pet trica).

>>Cedevita imala šut za pobjedu u Beogradu, ali Zvezda je slavila u produžetku

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije