Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Trener Maribora

Čačić: Ni slučajno ne želim Dinamo u trećem pretkolu

'05.11.2012., Pariz, Francuska - Stadion Park Princeva, konferencija za medije GNK Dinamo uoci utakmice 4. kola Lige prvaka protiv domacina PSG-a. Ante Cacic. Photo: Marko Lukunic/PIXSELL'
'Marko Lukunic/PIXSELL'
18.07.2013.
u 10:00

– Nije bilo pojačanja, štoviše, otišao je Berič. A on je bio važan igrač. Dakle, Maribor je sad nešto slabiji nego lani

\"Najprije nije išlo. Potom je išlo još manje. Poslije je bilo nešto bolje, a na kraju je bilo vrlo loše!\" Tako je novinar mariborske \"Večeri\" opisao europski start Maribora, mršavi remi 0:0 u Ta\' Qaliju na Malti, u nadmetanju s domaćom Birkirkarom u prvoj utakmici drugoga pretkola za ulazak u Ligu prvaka.

Jutro poslije, nakon povratka s Malte, razgovarali smo s trenerom Maribora Antom Čačićem, koji je lani uveo Dinamo u Ligu prvaka dvjema pobjedama baš protiv Maribora:

Lanac pogrešaka

– Nismo bili pravi... Bila je to jedna od onih utakmica kad vam ništa ne ide kako treba, kad se ne ostvari baš ništa od dogovorenoga. Ušli smo mlako u utakmicu, imali smo bezbroj tehničkih pogrešaka, već dugo nisam vidio da neka momčad toliko griješi, sve se to pretvorilo u lanac pogrešaka! Bili smo nemirni i nervozni, a domaćin se zgusnuo i povukao na svoj dio travnjaka i bilo ga je teško probiti – kaže Čačić.

Uzdrmala je Birkirkara i vratnicu?

– Pogriješio je naš srednji branič i imali su Maltežani taj \"zicer\". S druge pak strane imali smo dvije-tri situacije za gol, ali nismo zabili... Eto, tih je 90 minuta prošlo kao da ih nije ni bilo, okrećemo se uzvratu i vjerujem u prolaz. U prednosti smo, bolji smo, ali svakako moramo biti oprezni – govori Čačić.

Slovenski vam novinari zamjeraju da ste igrali \"ziheraški\" (4-5-1), da ste s Birkirkarom igrali u istom sastavu i taktički identično kao s Olimpijom?

– Svladali smo Olimpiju 3:0 i to je odlično izgledalo. Ne vidim razloga zašto bi mi zamjerali na sastavu i taktici... Možda zato jer smatraju da je Olimpija jača od poluprofesionalne Birkirkare? – Ma nema to veze. Da smo odigrali kako znamo i možemo, ne bi se postavljala takva pitanja.

Ali, niste... No je li ovaj Maribor jači u odnosu na prošlu sezonu i okršaje s Dinamom?

Zahovič otišao pa došao

– Nije bilo pojačanja, štoviše, otišao je Berič. A on je bio važan igrač. Dakle, Maribor je sad nešto slabiji nego lani. Zlatko Zahovič prije 14 dana dao je ostavku na mjesto sportskog direktora, napustio je klub i otišao na more! Ali vratio se prije tjedan dana pa opet sjeo u fotelju koju je privremeno napustio!

Što se događalo?

– Zaho je već dugo na toj funkciji i valjda se malo umorio. Dao je ostavku u jednom lošem trenutku, silno se trošio, no kad se malo odmorio i pogledao sve sa strane, uvidio je da nije vrijeme za odlazak.

Znate li da se Dinamo lako obračunao s Fole Escheom u Luksemburgu?

– Da, čuo sam. To je, uostalom, bilo i očekivano, Dinamo je odličan, vrlo jak. Iako su plavi čekali sat vremena da im se otvori, na kraju su projurili kraj suparnika... Prođete li Birkirkaru, ždrijeb bi vam mogao donijeti Dinamo! Želite li tu utakmicu?

– Ni slučajno!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije