Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šangaj

Borna Ćorić prvi put u karijeri pobijedio Stana Wawrinku

Borna Ćorić Davis kup
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
1/7
08.10.2018.
u 14:33

U 2. kolu Ćorića čeka američki kvalifikant Bradley Klahn (ATP 104.) koji je iznenadio Australca Nicka Kyrgiosa s 4-6, 6-4, 6-3

Hrvatski tenisač Borna Ćorić plasirao se u 2. kolo velikog ATP turnira u Šangaju svladavši po prvi puta u karijeri trostrukog grand-slam pobjednika Švicarca Stana Wawrinku s 4-6, 6-4, 6-3 za dva sata igre. 

Borna je izgubio prvi set, a presudio je gubitak servisa kod 3-3, iako je u 10. gemu Zagrepčanin imao dvije "break-lopte" za povratak u set. Ćorić je uzvratio u drugom setu, kada je Wawrinki po prvi puta u meču oduzeo servis kod vodstva od 5-4.

>> Pogledajte kako je dočekan Borna Ćorić nakon trijumfa nad Amerikancima u Davisovom kupu

Borna (ATP 19.) je sjajnu igru iz završnice drugog seta nastavio i u odlučujućem trećem - oduzeo je Wawrinki servis za 3-1, a potom suvereno sačuvao svoj servis do samog kraja, ne dopustivši Švicarcu povratak u meč.  

Ćorić je prije Šangaja triput gubio od Wawrinke - dvaput u Chennaiju (2015, 2016) i 2015. godine u Cincinnatiju, gdje je uzeo i jedini set. U 2. kolu Ćorića čeka američki kvalifikant Bradley Klahn (ATP 104.) koji je iznenadio Australca Nicka Kyrgiosa s 4-6, 6-4, 6-3. 

Na turniru u Šangaju igra i najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić, koji je kao peti nositelj u prvom kolu bio slobodan, a u drugom igra s Čileancem Nicolasom Jarryjem (ATP 48.). 

Komentara 1

GU
General_U
17:03 08.10.2018.

Bravo ćoro, može ćorkan do finala.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije