Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EP U BARCELONI

Blanka: Iscrpljujuća borba mi je donijela toliko željeno zlato

Blanka Vlašić
AFP
01.08.2010.
u 23:24

Blanka Vlašić europska je prvakinja! Osvojila je toliko željenu prvu europsku medalju. Da, u karijeri do Barcelone nije imala medalju sa EP-a, ni u dvorani ni na otvorenome.

Sada je kompletirala zbirku odličja s velikih natjecanja. Nedostaje joj još samo olimpijsko zlato.

Blanka i Sandra potvrdile su da je Hrvatska postala sila i u tom sportu, pet dana nakon što je bacačica diska Sandra Perković pokorila i zadivila Europu, Blanka Vlašić obranila je status favoritkinje u skoku u vis. Preskočila je 2,03 metra i plesom s maskotom Barnijem proslavila naslov europske prvakinje. Tako je upotpunila svoju kolekciju jer baš je europska medalja bila jedino što joj nedostaje. Kad je preskočila 1,99 postalo je jasno da je više neće čekati...

- Jeste li preživjeli finale? Bome, ja jedva! Nakon onih rušenja na 1,95 i 1,97 metara rekla sam sebi: gotovo je, opet ću ostati bez medalje. Već sam se pomirila sa sudbinom, a onda se dogodilo nešto neočekivano. Iz prve sam preskočila 1,99 i 2,01 te iz drugog pokušaja 2,03 metra. Što se dogodilo? Ne znam. Ali znam da je borba s Friedrich i Green bila iscrpljujuća - rekla je Blanka.

Kako je natjecanje odmicalo, Blanka je sve emotivnije slavila svoje skokove. Na kraju je zaplesala s maskotom Barnijem.

- Svakim krikom oslobađala sam sve one stvari koje su me mučile ove sezone. Znate, osjećala sam da postoji sumnja da neću uspjeti. Lani na SP-u u Berlinu u meni je bila zvijer, bila sam sto posto spremna i osvojila sam zlato. Ovdje te zvijeri nije bilo. Opet, pomislila sam da ću ispasti kukavica ako ne dođem. Tko zna što bi ljudi sve pričali. Moram zahvaliti i Chaunte Howard, koja me cijele sezone gurala, dvaput i pobijedila. Bar sam imala priliku uz nju iskusiti što znači prava borba - istaknula je.

Drugo mjesto osvojila je Ema Green, a tek treće Ariana Friedrich.

- Jako mi je drago zbog Eme i što je baš ovdje prvi put preskočila preko
dva metra - rekla je Blanka, koja je jednom pokušala i preko 2,05 m. U glavi je već bilo osvojeno zlato i koncentracije jednostavno nije bilo. Ostat će zapisano da je izjednačila rekord u visu europskih prvenstava i da joj je za zlato trebalo točno deset skokova.

Blankin put do Barcelone

Blanka je svoju prvu veliku medalju u seniorskoj konkurenciji osvojila na Svjetskom dvoranskom prvenstvu u Budimpešti 2004. godine, gdje je na kraju bila treća. Nakon dvije godine na Svjetskom dvoranskom prvenstvu u Moskvi bila je druga, a 2007. godine na Svjetskom prvenstvu na otvorenom (Osaka) osvojila je zlato, baš kao i na dvoranskom Svjetskom prvenstvu u Valenciji 2008. godine.

Na Olimpijskim igrama u Pekingu bila je srebrna. Novu zlatnu medalju osvojila je prošle godine na Svjetskom prvenstvu u Berlinu.

Ključne riječi

Komentara 47

LY
Lynx
21:33 01.08.2010.

BRAVO!!!

OB
-obrisani-
21:43 01.08.2010.

samo nemote joj dati da ide u sloveniju vidite sta je uradio onaj Fak

Avatar _Hedon_
_Hedon_
01:49 02.08.2010.

Blanka ljubavi samo naprijed

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije