Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STADION RASPRODAN

Bjelica: Dinamo je uvijek opasan, s trenerom i bez njega!

Nenad Bjelica (1)
Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/5
26.08.2013.
u 18:30

- Novac je zadnja stvar kad govorimo o našem motivu! Sportski je motiv najveći, želimo ispisati klupsku povijest. A nakon rezultatskih uspjeha, novac će doći sam po sebi – kaže trener bečke Austrije, Nenad Bjelica

Kiša je u ponedjeljak dobro oprala Beč, od "lijepoga plavoga" nastao je sivi Dunav, velika rijeka preko koje Dinamo želi "preko", u Ligu prvaka! Plavi su smješteni u luksuznom hotelu "Hilton Danube", na samoj dunavskoj obali, vlastitim su autobusom stigli u Beč oko 14 sati i nakon ručka i dnevnog odmora odradili su večernji trening na "Generali Areni". S momčadi je, u drugom autobusu, stiglo i klupsko vodstvo, te sponzori i prijatelji kluba.

Austrijin je maleni stadion rasprodan, svih 10.500 ulaznica (toliki je kapacitet za europske utakmice, u domaćem prvenstvu prima 13.000 ljudi), planulo je odmah nakon zagrebačke utakmice! Očekuje se da će u sektoru za gostujuće navijače biti oko 500 drukera "plavih", koji su vaučere za ulaznice mogli kupiti u Maksimirskoj 128.

Inače, cijene ulaznica bile su od 10 do 28 eura, a iako su se pojavile glasine da su Rapidovi navijači, koji ne mogu smisliti Austriu, kupovali ulaznice za svoju "navijačku braću" Bad Blue Boyse, ta je informacija demantirana. No, postoji mogućnost da određeni broj "rapidlera" ipak organizirano dođe navijati za Dinamo u sektoru za gostujuće navijače...

 - Dinamo je uvijek opasan, s trenerom i bez njega – naglasio je trener Austrije, Nenad Bjelica, na konferenciji za novinare uoči dvoboja. Potom je nastavio:

 - Uostalom, Zoran Mamić je već 34 godine u nogometu, a Damir Krznar je zajedno sa mnom bio u trenerskoj školi i bio je među najboljim učenicima. No, ne zanima me Dinamo, samo želim svoju momčad dobro pripremiti za ovaj važni dvoboj.

 Postoji li mogućnost da silno samopouzdanje vaše momčadi preraste u podcjenjivanje Dinama?

 - Možda bi to bilo moguće da je netko drugi trener, a ne ja! Predobro znam kakav je Dinamo, mi možemo izgubiti protiv Zagrepčana, ali samo ako Dinamo bude bolji, ne zato jer ćemo ih podcijeniti. Jer, to sigurno nećemo učiniti, Dinamo zaslužuje maksimalni respekt.

Koliko je spoznaja da ulazak u Ligu prvaka donosi deset milijuna eura veliki motiv vašim igračima?

- Novac je zadnja stvar kad govorimo o motivu! Sportski je motiv najveći, želimo ispisati klupsku povijest. A nakon rezultatskih uspjeha, novac će doći sam po sebi – kaže Bjelica.

Upitali smo Daniela Royera (23), Bjeličina čovjeka iznenađenja u Zagrebu, je li spreman na veću pozornost koju će mu podariti Dinamovi braniči?

- Najvažnije je da momčad dobro funkcionira, onda će sve biti dobro. U svlačionici se osjeća pozitivna nervoza, dobra je ta napetost, znamo da još ništa nije gotovo. Ali, svjesni smo i naše velike prednosti, koju jednostavno moramo potvrditi i ostvariti san, plasirati se u Ligu prvaka – kaže Royer.

>> Dinamo otputovao, Mamić: Imamo iznenađenje za Austriju

>> Dinamov Ganac Addy: Idemo se boriti za hrvatski narod

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije