Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bivši izbornik Austrije i Hrvatske prognozira

Barić: Bit će 2:0 za Hrvatsku

sp_baric.jpg
import
22.05.2006.
u 20:00

Otto Barić, bivši izbornik austrijske i hrvatske nogometne reprezentacije, komentirat će danas prijateljsku utakmicu iz Beča za austrijsku televiziju ORF.
- Pitali su me i Austrijanci kako će završiti utakmica, a ja im odgovaram isto što i vama: Hrvatska je mnogo bolja i iznenadilo bi me da ne pobijedi. Prognoziram lakih 2:0 - kaže Barić.
Analizirajući postavu Austrije, ne nalazi ni jednoga igrača koji je barem približno jak kao njegov suparnik iz hrvatske reprezentacije. Tvrdi da je obrana najjači dio austrijske momčadi.

- Stranzla sam postavio u reprezentaciju kad je imao 18 godina, a u međuvremenu je iznimno napredovao i razvio se u izvrsnog stopera. Zanimljiv je i GAK-ov branič Standfest. Oni su individualno vrlo dobri, ali nisu uigrani, dok im je vratar najslabija točka. Payer je destabliziran s nekoliko propusta u dresu Rapida i danas čak možda neće ni braniti.

Barić biranim riječima govori o izborniku Hickersbergeru i tvrdi da već zna kako će Austrija igrati za dvije godine na EP-u kojemu je domaćin.
- Austrijanci nemaju zvijezda kao nekada i Hickersberger ima težak zadatak da u šest mjeseci pronađe skupinu igrača koju će onda godinu i pol dana uigravati. On će to sigurno dobro napraviti jer je znalac i ima golemo iskustvo.

Dvije pobjede Hrvata
Koji je austrijski igrač najbolji? Barić upozorava na Marca Janka iz Salzburga, novoga Krankla, kojega se najviše pribojava i naš vratar Didulica. Ipak, kaže Otto, veliko je pitanje kako će se tako mlad igrač snaći u društvu klasnih obrambenih igrača kakve ima Hrvatska.

Austrijanci, koji od Francuske 98 nisu bili na velikom natjecanju, uvjereni su da je ova momčad predodređena za veliki rezultat 2008. Oni svoje mlade igrače već pretenciozno uspoređuju s nekadašnjim velikim zvijezdama, pa osim spomenutoga Krankla imaju i novoga Pezzeya i Christiana Fuchsa, Thomasu Prägeru tepaju da je Kuhbauer, a Zlatku Junuzoviću da je Toni Polster.

Zanimljivo je da u austrijskoj momčadi danas više nema nijednoga Hrvata, koji su (primjerice Ivica Vastić) kod prethodnih izbornika bili zaštitni znakovi reprezentacije. Kod Barića su u prvih austrijskih jedanaest nekad igrala čak petorica naših igrača, a Hickersberger je nakon preuzimanja reprezentacije otpustio i bivšega Kranklova pomoćnika Slavka Kovačića.
Austrija i Hrvatska igrale su do sada dvije prijateljske utakmice i u obje su Hrvati pobijedili; 2000. u Beču s 2:1, a 2001. u Rijeci s 1:0.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije