Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ante Čačić

Dinamo nije favorit, a nedostaje mu igrač kakav je Milan Badelj

20.02.2015., Koprivnica - MAXtv 1. HNL, 22. kolo,  NK Slaven Belupo - NK Istra 1861. Trener Slaven Belupa Ante Cacic.  Photo: Marko Jurinec/PIXSELL
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
12.04.2015.
u 13:48

- Dinamo nije favorit u Koprivnici, zanimaju me samo sva tri boda! Nijednom gostu nećemo dopustiti da se šepuri ulogom favorita

Može li Slaven Belupo nastaviti domaću pobjedničku seriju i nanijeti Dinamu prvi prvenstveni poraz? Prepuni optimizma i samopouzdanja domaći nogometaši iščekuju okršaj sa Zagrepčanima u Koprivnici (nedjelja, 17 sati), trener Ante Čačić naglašava:

- Dinamo nije favorit u Koprivnici, zanimaju me samo sva tri boda! Nijednom gostu nećemo dopustiti da se šepuri ulogom favorita, a naši su argumenti za to vrlo jaki: pet uzastopnih domaćih pobjeda, uz gol-razliku 13:2! Ktome, još se borimo za očuvanje prvoligaškog statusa i naš je motiv znatno veći nego Dinamov, koji se, siguran sam, malo ispuhao nakon kup-okršaja s Rijekom. Učinit ćemo sve da nadvisimo plave – kaže Čačić.

Ipak, Dinamo se diže u formi, posljednje su dvije utakmice s Rijekom to i pokazale. Čak je i trener Riječana Matjaž Kek rekao da je zadovoljan jer je natjerao Dinamo da dade svoj maksimum.

- Budite sigurni da će Dinamo i u Koprivnici morati dati maksimum.

Bili ste Dinamov trener, ušli ste i u Ligu prvaka. Možete li usporediti momčad koju ste vi trenirali s ovom današnjom. Koja je bolja?

- U moje vrijeme Dinamo je imao kontinuitet, odigrali smo 33 utakmice bez poraza, prvi smo put poraženi u Ligi prvaka. Kad bih potanko analizirao, rekao bih da je u moje vrijeme Dinamo bio bolji u zadnjem obrambenom redu, uključujući i vratara, te u veznom redu, a danas je bolji u napadačkom dijelu! Da sam kao trener plavih imao ovakve napadače kakve danas ima Zoran Mamić, igrali bismo znatno drukčije u Europi nego što smo tada igrali – kaže Čačić i nastavlja:

- Dinamo danas nema igrača poput Milana Badelja, koji je kod mene bio ključni igrač za ulazak u Ligu prvaka! Badelj je bio softver te momčadi i veselim se što i danas dobro igra u Fiorentini.

Rekli ste da je Dinamo prije imao bolju obranu, uključujući i vratara. Dakle, Kelava je za vas bolji od Portugalca Eduarda?

- Kelava je u dva navrata uveo Dinamo u Ligu prvaka i time sam sve rekao – smatra Čačić.

Trener Slavena Belupa još dvoji koji sastav sučeliti plavima, a upitan je nastup vratara Dominika Picaka, zbog smrtnog slučaja u obitelji.

>>Dinamo kupuje Lorisa Benita iz Benfice za tri milijuna eura?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije