Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Veterani na udaru

Alonso: Stoffel je dobar, ali Button ne zaslužuje kritike

Fernando Alonso
Foto: Reuters/Pixsell
1/5
04.04.2016.
u 15:53

Fernanda Alonsa je nedavno kritizirao i Johnny Herbert koji je rekao da bi se Španjolac trebao povući.

Fernando Alonso je morao propustiti drugu utrku sezone zbog ozljede s VN Australije, ali Španjolac je ipak bio prisutan u Bahreinu kako bi pratio napredak svoje momčadi i davao instrukcije svojoj zamjeni, Belgijcu Stoffelu Vandoorneu koji je pohvalio dvostrukog svjetskog prvaka i u jučerašnjoj utrci osvojio prvi bod za britansku momčad ove sezone.

Iako je aktualni GP2 prvak imao nešto teži početak trkaćeg vikenda, formu je postepeno popravljao da bi u subotu ostvario bolji kvalifikacijski rezultat od puno iskusnijeg Jensona Buttona. Logično, internetom su tada počele kružiti priče da bi se ekipa iz Wokinga trebala riješiti preskupih svjetskih prvaka na zalasku karijere te se posvetiti Vandoorneu i sličnima, piše GP1. Međutim, Alonso odbacuje takve priče.

“To nije pošteno. Jenson je bio brži cijelog vikenda, a onda je odjednom imao pad performansi u kvalifikacijama. Stoffel je odradio dobar posao, ali nije pošteno kritizirati Jensona.”

Fernanda Alonsa je nedavno kritizirao i Johnny Herbert koji je rekao da bi se Španjolac trebao povući. Bivši F1 vozač se dotaknuo i činjenice da je Button prošle sezone bio bolji od svog momčadskog kolege Alonsa, ali odgovor McLarenovog vozača nije trebalo dugo čekati. On dodaje da takve kritike nisu utemeljene.

“Ne. Prošle godine je bila lutrija s bolidom koji se kvario. Bilo je nemoguće bilo što mjeriti s tim bolidom.”

Kada je riječ o navodnom nedostatku motivacije, Alonso dodaje:

“Ovdje sam na ovom grand prixu sa slomljenim rebrom i želim uskočiti u bolid i pomoći momčadi. Ne znam koliko bih još motivacije mogao imati.”

Alonso priznaje da je ostao iznenađen Herbertovim komentarima.

“Pomalo. Bio sam iznenađen agresivnošću usmjerenoj prema meni. Imao je sreće što je prijenos išao uživo kada sam ovog jutra došao na stazu”, rekao je Alonso o svom odgovoru Herbertu u prijenosu Sky Sportsa F1.

McLarenov vozač je španjolskim medijima rekao da je njegovo zdravstveno stanje bolje svakim danom, a optimističan je i kada je riječ o daljnjem napretku njegove momčadi.

“Performanse na stazi koja nam sa svojim dugim pravcima ne ide u prilog pokazuju da radimo korake prema naprijed i mislim da ćemo se nastaviti poboljšavati kroz godinu.”

>>Nico Rosberg uspijeva ono što je želio Michael Schumacher

Komentara 1

KA
kažemja
18:11 04.04.2016.

Tko god ktitizira Buttona ne zna baš puno o F1 jer jučer mu se pokvario bolid , prema tome nije njegova krivnja. Da je završio utrku vjerojatno bi bio ispred Vandorena .A što se tiče kvalifikacija Stofel je bio samo dva mjesta ispred a s obzirom kakve su zbrkane kvalifikacije ove godine to nije ništa čudno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije