Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Derbi

Alen Peternac: Presudit će Dinamov vezni red

Dinamo - Rijeka
Foto: Nel Pavletić/Pixsell
1/10
03.12.2016.
u 12:17

Tradicija međusobnih utakmica govori da Riječani imaju kompleks Maksimira – u posljednjih osam prvenstvenih utakmica u Zagrebu, naime, Dinamo je slavio čak sedam puta, jednom je bio remi...

Utakmicu jeseni Dinamov bivši napadač Alen Peternac ovako najavljuje:

– Bit će zanimljivo i ta se utakmica jednostavno mora pogledati. Dinamo je na svom terenu uvijek favorit protiv bilo kojeg hrvatskog kluba, ali trenutačno je Rijeka u boljem stanju, dobro je posložena i remi joj je dovoljan. Rijeka ima šest bodova više, ima sigurnost i prepoznatljivu igru, za razliku od Dinama, koji se lagano diže, ali se još uvijek traži – kaže Peternac.

Treneri će odlučivati

No tradicija međusobnih utakmica govori da Riječani imaju kompleks Maksimira – u posljednjih osam prvenstvenih utakmica u Zagrebu, naime, Dinamo je slavio čak sedam puta, jednom je bio remi...

– Očito je riječ o kompleksu, očito taj pogled na Dinamov grb koči Riječane! Znate, nije lako doći u Maksimir, Dinamo je veliki klub i uvijek će doma biti favorit. Neću se iznenaditi podlegne li Rijeka opet psihološkom pritisku, stoga u prognozi dajem laganu prednost Dinamu, recimo 60:40 za plave, koji moraju biti goropadni, jer imaju imperativ pobjede!

Koliko će važnu ulogu imati treneri?

– Iznimno važnu. Siguran sam da će Matjaž Kek igrati opreznije nego inače, a Dinamo nema što čekati, mora odmah napasti i tražiti pobjedu. Riječki će vezni red pokušati destruirati plave napade, a nadam se da će Ivajlo Petev staviti u momčad Gojaka i Ćorića, “španere” koji znaju igrati i probiti suparnika. Tu će biti ključ svega. K tome, budu li plavi ušli u utakmicu puni samopouzdanja, budu li odmah stisnuli Rijeku, onda će i dohvatiti pobjedu. Dinamo ne smije kalkulirati, mora odmah jurnuti i pokazati Rijeci tko je gazda u Maksimiru – smatra Peternac, ali postavlja i pitanje:

Nećemo izgubiti ritam

– Bio sam profesionalni nogometaš i najviše sam volio igrati u ritmu srijeda – subota (nedjelja). Stoga mi nije jasno zašto je Dinamov trener Petev protiv Intera odmarao većinu igrača za Rijeku, bojim se da momčad može izgubiti ritam dobrih nastupa – kaže Peternac.

To smo pitanje postavili i Petevu, koji je odgovorio:

– Nećemo izgubiti ritam, siguran sam u to. Dečki na treninzima idu “kao avioni” – kaže samouvjereno trener plavih.

Komentara 1

LI
lifenotfair001
09:43 05.12.2016.

https://www.youtube.com/watch?v=c-prGudxzd8

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije