Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
voda se polako povlači

'Ranjen sam u ratu, prije 10 godina imao sam infarkt, a ova poplava će me dotući'

Račinovci,poplava
Foto: Goran Ferbežar/PIXSELL
1/6
29.05.2014.
u 20:21

Voda se polako povlači, ali bila je na visini od 130 centimetara. Mnoštvo letvi, dasaka i greda je u dvorištu, nanijela ih je bujica tko zna odakle, a u kući natopljeni namještaj, uništeni kućanski aparati.

– Ne znam odakle početi – uzdahnula je Mirjana Babić kada je sa suprugom Markom došla u svoju kuću u Račinovcima i vidjela kaos što je načinila bujica u dvorištu i kući i htjela početi spremati. Voda se polako povlači, ali bila je na visini od 130 centimetara. Mnoštvo letvi, dasaka i greda je u dvorištu što ih je nanijela bujica tko zna otkud, a u kući natopljeni namještaj, uništeni kućanski aparati.

– Bavili smo se uzgojem ekološke lavande i imali 2500 grmova i sve je to sada pod vodom. Uništeni su i preparati i proizvodi od lavande koje smo pripremili za prodaju. Strojevi i traktor su bili pod vodom i valja ih potpuno rastaviti, podmazati i ponovo sastaviti. Prije dvije godine sam kao ratni vojni invalid dobio kredit za uređenje kuće, a sada ga moram vraćati i živjeti u ovakvoj kući – kaže Marko Babić dodajući kako je uzgoj lavande za njega bila terapija, ali toga više neće biti barem dvije godine.

Profesionalni vojnik Antun Šestić odmah se javio i dragovoljno došao pomagati u poplavljenim selima županjske Posavine, a kada ima slobodno, pomaže majci Ljubici i ocu Josipu raščišćavati posljedice bujice, a one su stravične i vide se na svakom koraku u kući i dvorištu. U sobama je još voda, mulj na podovima, popucali zidovi.

– Ranjen sam u ratu, prije 10 godina sam imao infarkt, a ova poplava će me dotući, ali ne vrijedi plakati već raditi – kaže Josip Šestić kojemu je poplava uništila 31 svinju i prasce. Parkete u učionicama osnovne škole voda je podigla, kraj škole gomila raskvašenih knjiga iz školske knjižnice, a po ulicama puno vatrogasnih automobila koji ispumpavaju vodu iz bunara i podruma. Sanitarni volonteri i HGSS-ovci odvoze uginule životinje.

>>Gunja i dalje avetinjski prazno selo, građani u šoku i zapanjeni viđenim

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije