Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
reorganizacija

Vinkovci pišu ministru Miljeniću neka ostavi sud u Vinkovcima

Orsat Miljenić
Patrik Macek/PIXSELL
25.03.2014.
u 15:28

Gradonačelnik Vinkovaca, Mladen Karlić podsjeća kako sudstvo u Vinkovcima postoji već 150 godina.

Gradsko vijeće Vinkovaca dostavilo je Ministarstvu pravosuđa zahtjev da ostavi u Vinkovcima Općinski i Prekršajni sud i da ih ne pripoji Općinskom sudu u Vukovaru što je predviđeno reorganizacijom pravosudnog sustava, a ova dva suda u Vinkovcima bi postale stalne službe. Gradonačelnik Vinkovaca, Mladen Karlić podsjeća kako sudstvo u Vinkovcima postoji već 150 godina, Općinski sud pokriva dvije trećine Vukovarsko-srijemske županije i 100 tisuća stanovnika dok Vukovar pokriva samo jednu trećinu područja.

- U prilog tome ide i činjenica da Općinski sud u Vinkovcima ima 12 sudaca i jednog višeg sudskog savjetnika, u prošloj godini je zaprimio 9.320 spisa, a u radu je ostalo 2.326, pokriva tri grada i 19 općina i tri granična prijelaza - Bajakovo, Gunja, Županja. Osim toga, Vinkovci su u središtu Vukovarsko-srijemske županije i prometno je dobro povezan sa cijelom Županijom. Nadamo se da će ministar Miljenić uvažiti tradiciju sudovanja, veličinu i povijesni značaj Općinskog suda u Vinkovcima i očekujemo da će prijedlog reorganizacije pravosudnog sustava izmijeniti tako da Općinski sud i Prekršajni sud ostanu samostalni - kaže gradonačelnik Karlić dodajući kako bi svaka druga odluka bila velika nepravda prema Vinkovcima.

Saborski zastupnik SDP-a i gradski vijećnik, Damir Rimac je ministru Miljeniću također dostavio zahtjev sličnog sadržaja, ali je predložio i da se zbog racionalizacije, geoprometnog i geopolitičkog položaja Vinkovaca, Općinski sud iz Vukovara premjesti u Vinkovce gdje postoji sva potrebna infrastruktura.

>>Zašto su naši suci koji riješe 900 predmeta gori od europskih koji ih riješe 90?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije