Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Priopćenje

Zoran Mamić odustao je od tužbe protiv repera: Smatram da je tvrdnja 'stalno na koki' kleveta...

Split: Vojko V. i Grše obratili se medijima nakon ročišta na sudu
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL
1/13
23.05.2023.
u 19:17

Nastavak suđenja trebao je biti sutra u Splitu, ali Mamić je ipak odustao od tužbe protiv repera Vojka V i Grše

Na splitskom Općinskom sudu početkom ožujka je održano prvo ročište povodom tužbe Zorana Mamića (51) zbog pjesme 'Mamići' repera Vojka V (38) i Grge Šipeka (27) znanog kao Grše. Na ročište su tada stigli Vojko V i Grše, ali ne i Zoran Mamić kojeg je sud u javnom sudskom pozivu pozvao kao privatnog tužitelja na ročište radi prethodnog razjašnjenja stvari odnosno kako bi se utvrdilo postoji li mogućnost mirenja među strankama u svrhu što ranijeg okončanja kaznenog postupka.

Zorana Mamića na sudu je predstavljala njegova odvjetnica Jovana Puhalo. Suđenje se trebalo nastaviti sutra, ali reperi Vojko V i Grše neće morati dolaziti na sud jer Zoran Mamić odustao je od kaznenog progona repera. Putem svoje odvjetnice dostavio je i službeno priopćenje koje prenosi 24 sata

- Smatram da je tvrdnja 'stalno na koki' kleveta koja mi je uzrokovala štetu radi višeznačne tragičnosti života koja se može povezati s tim riječima. Neistinite tvrdnje ne bi smjela eskulpirati umjetnička sloboda koja bi morala imati društvenu granicu. Ta granica bi trebala postojati u odnosu na svakoga. Međutim, bez obzira na štetu koja mi je već učinjena, smatram da bi svaki daljnji korak dodatno punio medijski prostor neprikladnim sadržajem, a kakvim osobno smatram i tekst sporne pjesme za društvo u cjelini - napisao je Zoran Mamić u priopćenju. 

VEZANI ČLANCI

Mamić je tužio splitsko-sinjski dvojac jer smatra da mu je narušen ugled i čast stihom "Zoki stalno na koki..." u njihovoj pjesmi "Mamići", koja je objavljena 2021. godine, a koja je na YouTubeu pregledana skoro milijun puta. 

U pjesmi Mamići Vojko V i Grše pjevaju da "vadi se kesica, počinje pressica Zdravko i Zoki, stalno na koki... Idemo tvrdo ka Mamići, eura brdo ka Mamići, uzmemo paricu, prijeđemo granicu". Aluzije na braću bjegunce od hrvatskog pravosuđa jasne su i u stihu: "Dudu će dobit‘ kikiriki, državni sudac dobit će sat, pomoćni sudac sudit će offside ili u nezgodi slomit će vrat, zovem Gršu da donese pršut, idemo tvrdo ka Mamići...".

VIDEO Queens of the Stone Age koji je oduševio hrvatsku publiku ekskluzivno za Večernji list

 

Komentara 7

SL
slavenZadravec
20:30 23.05.2023.

Nije li čudno da osoba koje je u bijegu od hrvatskih vlasti može podizati tužbe pred istim vlastima?

DU
Deleted user
22:32 23.05.2023.

Da, Zoki na koki, široko znakovito...

SA
sani1
19:46 23.05.2023.

Otpuhala Jovana.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije