Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODALA TAJNU

Želite imati kostim kao 
Jon Snow? Nema problema. Trk u Ikeu po novi tepih

jon snow
Foto: HBO
10.08.2017.
u 20:45

Željeli smo da publika “osjeti” miris kostima, mazali smo ih voskom ili zamrzavali, ovisno o kojem se predjelu radi, kaže Clapton

Iako navodno svaka epizoda Igre prijestolja stoji deset milijuna dolara, pri čemu kostimografija izgleda doista posebno impresivno, ipak nije zlato sve što sija! Naime, prošle je godine kostimografkinja serije Michele Clapton u javnom nastupu u losangeleskom muzeju Getty rekla da su krzna koja masovno nose likovi u seriji zapravo otirači iz jednog jako popularnog lanca. Sada je američki magazin People otkrio i o kojem se lancu radi. To je Ikea, što je kostimografkinja i potvrdila.

– Izrezali smo ih i obrijali te im dodali jake kožnate bretele i onda ih oštećivali u skladu sa situacijom. Željeli smo da publika praktički osjeti miris kostima, mazali smo ih voskom ili zamrzavali, već ovisno o kojem se predjelu radi – kazala je Clapton.

Otirači Rens, koji u američkoj Ikei stoje 30 dolara, tamošnji su favorit među kupcima, no novinari Peoplea nagađaju kako bi se moglo raditi i o još jeftinijim otiračima Tejn koji stoje tek 15 dolara. Oni su, šale se, dovoljno debeli da Noćna straža izdrži patrolu duž ledenog zida.

Dalje, sada kada je jasno da će se puno radnje u novoj sezoni događati na zidu, vrijeme je da se ponovo posjeti Ikeu, šale se peopleovci. No, Clapton, koja se o kostimima u seriji brinula prvih pet sezona, kaže da se svaki kostim razrađuje do detalja, pri čemu se vodi računa i o antidatiranju, dakle starenju kostima ako ga lik nosi kroz dulji period u seriji. Često bi se koristila i donirana odjeća koja je već pohabana pa je na njoj lakše postići takve efekte.

Američki je magazin tako razotkrio još jedan trik Igre prijestolja koja se još oporavlja od masovne krađe podataka na HBO-u kada je procurila i četvrta epizoda službeno emitirana u ponedjeljak. No to nije škodilo gledanosti, zapravo obrnuto. Imala je rekordnu gledanost od 10,2 milijuna gledatelja u originalnom terminu u Americi što je za sto tisuća više od premijerne epizode nove sezone. Ogroman pomak za sedmu sezonu jer su protekle u prosjeku bilježile osam milijuna po epizodi. Tko zna, možda je za sve zaslužna i Ikea koja je, eto, i neslužbeni dobavljač rekvizita za seriju.

Komentara 1

DO
dopizdilomi
08:20 11.08.2017.

Možda ipak prije, ukoliko se odlučite za tako nešto, odite svom psihijatru.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije