Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TUŽNA OBLJETNICA

Yoko Ono emotivnom se objavom prisjetila pokojnog Lennona i otkrila što je planirao prije smrti

Yoko Ono i John Lennon
Foto: Profimedia
1/7
08.12.2022.
u 11:17

- Posljednjeg tjedna svog života planirao je otići u posjet svojoj Engleskoj. Želio je otići u Liverpool i svom sinu Seanu pokazati rodni grad. Cijelo vrijeme je davao vrlo zanimljive izjave, pogotovo pred kraj. Kao da je slutio da će se nešto dogoditi s njegovim životom i promijeniti sve, napisala je Ono

Prije točno 42 godine svijet je šokirala vijest o smrti Johna Lennona, jednog od najvećih glazbenika svih vremena. Njega je na današnji dan 1980. ubio poremećeni obožavatelj Mark David Chapman, koji služi kaznu doživotnog zatvora, a pomilovanje mu je dosad odbijeno deset puta. 

Johnova udovica Yoko Ono danas se na Facebooku emotivnom objavom prisjetila pokojnog supruga. 

- John je na neki način bio vrlo složena osoba, ali na drugi je bio osoba koja je zadržala svoju nevinost. Na jednoj razini ostao je dijete kakvo je bio u rodnom gradu. To što je još uvijek zadržao dječji karakter vjerojatno ga je spasilo i pomoglo mu pri pisanju pjesama jer se uvijek mogao prisjetiti kako je to biti dijete, počela je objavu Yoko, i prisjetila se njihovog prvog susreta,

- Kad smo se prvi put sreli, nisam znala tko je on, ali smatrala sam ga potpuno, potpuno privlačnim - nije bio poznat kao najkonvencionalniji najzgodniji muškarac na svijetu, ali imao je šarm koji je bio vrlo privlačan i ljupak. Mislim da je to zato što je bio tako iskren. Budući da sam iz New Yorka, trebalo mi je neko vrijeme da se zagrijam za Engleze, a John je bio prvi s kojim sam se povezala; bilo je nešto tako ljudsko u njemu. Nikad nije lako samo biti svoj, ali John je bio jako dobar u tome, napisala je Yoko koja nije bila baš sretna zbog toga. Jedno od najsnažnijih sjećanja na Johna joj je kada je prvi put nasmijao. 

-. Upravo je zgrabio jabuku koja je bila na mojoj izložbi 1966., u londonskoj galeriji Indica. Naime, pokazala sam voj avangardni rad koji je sadržavao jabuku na rasprodaji za 200 funti, zagrizao je i samo me pogledao. Bila sam jako, jako uzrujana jer je to bio moj posao. Pomislila sam, kako se usuđuje, kakav bezobraznik! I samo sam ga pogledala i on je vidio da mi se ne sviđa. John je to registrirao i sramežljivo se nasmiješio i vratio to na pijedestal. U to sam vrijeme bila jako uzrujana, ali kad sam o tome razmišljala nakon što je otišao, činilo mi se prilično slatkim, napisala je Ono i nastavila o posljednjim danima njegovog života.

- Imao je vrlo topao pogled na svoju prošlost. O Liverpoolu je razmišljao kao o mjestu koje je nevjerojatno prekrasno. Nisam to čula od mnogih drugih u to vrijeme. Neki ljudi koji napuste grad u kojem su rođeni ili odrasli kažu: ‘Hvala Bogu da sam otišao’. Ali John je uvijek mislio da je to sjajno mjesto i volio ga je. Posljednjeg tjedna svog života planirao je otići u posjet svojoj Engleskoj. Želio je otići u Liverpool i svom sinu Seanu pokazati rodni grad. Cijelo vrijeme je davao vrlo zanimljive izjave, pogotovo pred kraj. Kao da je slutio da će se nešto dogoditi s njegovim životom i promijeniti sve. Ali ako poslušate njegovu pjesmu "Imagine", vidjet ćete da je sve ono što je tada pokušavao reći sinu Seanu unutra. Sve to, zaključila je Ono. 

VIDEO Zvijezda serije 'Kafić Uzdravlje': Preminula je glumica Kirstie Alley

Ključne riječi

Komentara 1

NA
najposebniji
12:21 08.12.2022.

Tko može zaboraviti njihov duet?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije