Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najbolje akrobacije

VIDEO Cirque du Soleil u Areni Zagreb najbolji je spektakl koji si možete priuštiti ovih dana

Cirque du Soleil nastupao s predstavom "OVO" u Areni Zagreb
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/37
26.01.2024.
u 10:43

Sjajan akrobatski cirkus gledao sam prije petnaestak godina, a aktualna predstava „OVO“ s kojom gostuju u Zagrebu opet je vrhunski akrobatski program koji pedesetak majstorica i majstora izvodi s takvom lakoćom, da poželite malo više vježbati

Svi smo mi pomalo djeca, ali u cirkusu suvremenog svijeta u kojem živimo već su mnogi zaboravili što je pravi cirkus. Doduše, ansambl Cirque du Soleil nije baš običan cirkus, a pet predstava koje nude od četvrtka do nedjelje u Areni Zagreb najbolji je spektakl koji si možete priuštiti ovih dana. Zabava za nas, a golem trud za njih. Sjajan akrobatski cirkus gledao sam prije petnaestak godina, a aktualna predstava „OVO“ s kojom gostuju u Zagrebu opet je vrhunski akrobatski program koji pedesetak majstorica i majstora izvodi s takvom lakoćom, da poželite malo više vježbati kad se vratite doma poslije predstave, a niti dijeta više ne izgleda tako nemoguće. Prati ih sedmoro glazbenika koji sviraju uživo, pa je ta preciznost i usuglašenost između vratolomija na pozornici i popratne glazbe još jasnija.

Oni su uvježbani maksimalno, a duhoviti klaunovski dijelovi i priča koja ide između ekshibicija dobrodošla je stanka i odmor od prekomjernih senzacija. Program podijeljen u dva segmenta od pedeset minuta trajanja, s dvadesetminutnom pauzom između, dramaturški i scenografski nastavlja pobjednički niz trupe  - tj. trupa, jer imaju nekoliko programa i postava koje usporedo putuju svijetom - koja odavno drži primat ovakvih programa, s milijunskim posjetama na svim stranama globusa, jer „cirkus“ je svima privlačan.
Priča o kukcima (kao nit vodilja) transponirana je u predstavu koja je i duhovita i akrobatski fascinantna, kostimografski šarena, u kojoj podjednako uživaju djeca i odrasli.

Oni čak nemaju ništa protiv fotografiranja mobitelima – ali bez blica, zamolit će– pa vam i poručuju „snap it, share it“ po društvenim mrežama, s heštagom #OVOcirque. A doista se ime što vidjeti i podijeliti, od mirnijih, lirskih dijelova sa skoro baletnim koreografijama, do fascinantnih masovki visoko iznad velike pozornice, ili na zidu iza pozornice, koje svojom fizičkom zahtjevnošću i riskantnim akrobacijama izazivaju zasluženi pljesak publike.   


 
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije