Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUPERPOTJERA

Večeras kreće novi kviz: najuspješniji lovac je Krešo, a dosad je osvojeno više od 4 milijuna eura

Superpotjera
Foto: Renato Branđolica/HRT
1/7
26.03.2023.
u 14:45

Do danas je emitirano točno 1363 epizode, a večeras ćemo na HRT 1 vidjeti i prvu epizodu nastavka Potjere - Superpotjeru. Riječ je o kvizu u kojem se mijenjaju uloge, a igrači se za veliku cifru mogu boriti protiv svih pet lovaca odjednom. Već provjerenoj četvorci, Morani Zibar, Krešimiru Sučeviću Međeralu, Deanu Kotigi i Mladenu Vukorepi pridružio se i Sven Marcelić, koji je u rujnu prošle godine postavio novi rekord Potjere

Prije devet i pol godina, 3. studenoga 2013. godine, emitirana je prva epizoda kviza Potjera na HRT- u. Tada novi dnevni kviz predstavio je novi koncept u kojem se ekipa bori protiv lovca, a u prvoj emisiji lovac Dean Kotiga uspio je pobijediti ekipu.

Do danas je emitirano točno 1363 epizode, a večeras ćemo na HRT 1 vidjeti i prvu epizodu nastavka Potjere - Superpotjeru. Riječ je o kvizu u kojem se mijenjaju uloge, a igrači se za veliku cifru mogu boriti protiv svih pet lovaca odjednom. Već provjerenoj četvorci, Morani Zibar, Krešimiru Sučeviću Međeralu, Deanu Kotigi i Mladenu Vukorepi pridružio se i Sven Marcelić, koji je u rujnu prošle godine postavio novi rekord Potjere, kada je sam u zvaršnoj potjeri imao čak 22 koraka prednosti pred Krešom i osvojio 115 tisuća kuna. Marcelić je vatreno krštenje kao lovac imao u specijalnoj božićnoj epizodi, u kojoj su kao natjecatelji nastupili lovci, a osvojeno je 380 tisuća kuna, koji su uplaćeni udruzi Krijesnica. 

– Prije nego što je krenula Potjera napravili smo inicijalnih pet formata koji dolaze u obzir i pokazali ih ciljanoj publici. “Potjera” je imala fantastičan odjek, što je nama bila potvrda da smo napravili dobar posao, jer je Potjera bila i naš favorit - kazao nam je prije emitiranja 1000. epizode urednik Potjere Igor Grković. Posebnost ovog kviza su lovci, a osim Deana Kotige, u prvoj sezoni gledali smo Moranu Zibar i Mirka Miočića.

– Mirko je bio neupitni izbor za lovca jer smo gledateljima htjeli ponuditi kvizašku legendu. On je bio kao kvizaš koji je u Milijunašu postao prvi izbor za džokera zovi, i htjeli smo ga ponuditi gledateljima gotovo svaki dan u eteru. Što se tiče Deana, on je tada bio jako mlad, no s nama je već surađivao kao autor pitanja, a budući da je često vodio pub kvizove, znali smo da neće imati problem ispred kamera s obzirom na to da bio mogao odraditi i suvoditeljsku ulogu. Bilo nam je važno i da lovci nemaju stalni angažman, pa su nam uvijek bili na dispoziciji, dodao je Grković. Kasnije su došla još dvojica lovaca – Krešimir Sučević Međeral i Mladen Vukorepa.

– Za Mladena su mi rekli da ću ga teško dobiti jer se nakon Izazova više nije pojavljivao na kvizovima. No, kao u “Kumu” dao sam mu ponudu koju nije mogao odbiti. A što se Kreše tiče, za njega smo znali da je prekaljeni kvizaš koji ima taj “killerski instinkt”. I to nam je bilo potrebno. On danas ima najveći postotak izbačenih od svih lovaca, a mislim da je po tom postotku i među vodećima u svijetu, kaže Grković.

Ljubitelj Potjere Ukrajinac Semjon Fedotov od početka emitiranja kviza vodi preciznu statistiku svake emisije, a tablicu svakodnevno obnavlja na internetu.

Tako smo zahvaljujući njemu doznali i kako je Krešin postotak pobjeda čak 84,51 posto. Mladen ima 73,71 posto, Morana je treća sa 69,17 posto, Dean je na četvrtom mjestu sa 67,79 posto, a postotak pokojnog Mirka je 67,26 posto. Lovci su dosad pobijedili u 987 emisija, a igrači u 376, te je ukupno osvojeno 4 milijuna i 329 tisuća eura.  Fedotov je izračunao još neke zanimljive podatke. Tako primjerice ako u završnoj potjeri ostane četvorica natjecatelja, imaju čak 82 posto šanse za pobjedu protiv Deana, 60 posto protiv Morane, te po 50 posto protiv Mladena i Kreše. Krešo je jedini koji je stigao 18 koraka prednosti, a granica na kojoj natjecatelji imaju više od 50 posto šanse za pobjedu je 15 koraka prednosti. 

Bit će svakako vidjeti kako će se natjecatelji snaći u Superpotjeri, a koliko smo imali prilike čuti, već u prvoj epizodi očekuju nas neka poznata kvizaška imena. 

VIDEO: Večernjakovu ružu u kategoriji TV osoba godine dobiva Mojmira Pastorčić!

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije