Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI SPOT

'Ukleti Holandez' pjesma je koja vraća na staze djetinjstva i mladosti!

Vatra
Foto: Mare Milin
1/2
12.10.2018.
u 14:44

- Jedan sam od onih likova koji se često u mislima vraćaju u te dane. Jasna je stvar, baš kao i sudbina broda Ukleti Holandez; fizičkog povratka u sigurnu luku djetinjstva i mladosti nema, ali knjige, filmovi i pjesme ponekad djeluju poput čarolije na naša osjetila -  kaže Ivan Dečak

Prošlo je osam mjeseci otkada je Vatrin veliki hit 'Nama se nikud ne žuri' feat. Massimo zaplovio eterima, no kako sada stvari stoje – Vatrinu ćemo uspješnicu na valovima radijskih postaja još dugo slušati jer svoju poziciju na nacionalnoj glazbenoj top listi HR top40 među prvih deset čvrsto drže već 35 tjedana!

Grupa Vatra u međuvremenu je napravila još jedno glazbeno i vizualno remek djelo, opet u suradnji s redateljem Filpom Filkovićem.

'Ukleti Holandez' pjesma je koja vraća na staze djetinjstva i u one male naizgled beznačajne trenutke, a zapravo svima bitne.

- Jedan sam od onih likova koji se često u mislima vraćaju u te dane. Jasna je stvar, baš kao i sudbina broda Ukleti Holandez; fizičkog povratka u sigurnu luku djetinjstva i mladosti nema, ali knjige, filmovi i pjesme ponekad djeluju poput čarolije na naša osjetila -  kaže Ivan Dečak

U prilog Dečakovim stihovima idu spot i vizualni prikaz povratka u neke ranije dane. Jedna od lokacija na kojoj je spot sniman najstarija je kuća u Gospiću u kojoj je Dečak provodio ljetne praznike za vrijeme djetinjstva.

- U toj kući sam prvi puta čuo ploče Doorsa, Stonesa, Floyda, pročitao knjigu "Bludni sin" Charlesa Bukowskog, a sve me je to zapravo privuklo glazbi. Ovaj je spot samo malo vraćanja dugova toj kući, ali prije svega mojoj tetki, tetku i ujacima koji su mi otvorili vrata svoga doma  i učinili moj boravak u njemu čarobnim, a tu čaroliju i danas nosim u sebi – Ivan Dečak.

Osim u Gospiću, spot je sniman na planini Žir u Lici i u stakleniku tijekom ljeta, a kako kaže Dečak 'penjanje na vrh planine na visokoj temperaturi nije nimalo jednostavno, a i sviranje u stakleniku bilo je na visokoj temperaturi i uz podršku bezbrojne vojske komaraca!'.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije