Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Preminuo je Saša Zalepugin

U Tihanu je bio zaljubljen preko ušiju, a na ljubav su čekali 13 godina: 'Tek 1988. svemir se pobrinuo da se spojimo'

ARHIVA - Talk show 'Tipično ženski, tipično muški'
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/9
26.11.2022.
u 10:30

Saša Zalepugin tri desetljeća proveo je u braku s modnom agenticom Tihanom Harapin Zalepugin. Njihova ljubav planula je još 1975. godine na Hvaru, a tek 13 godina kasnije upustili su se u ozbiljnu vezu.

Hrvatska medijska scena ostala je bez još jednog velikana. Od posljedica moždanog udara u 92. godini preminuo je legendarni televizijski voditelj Saša Zalepugin (91).  Zalepugin je bio najpoznatiji kao tvorac, urednik i voditelj zabavne TV-emisije Nedjeljom popodne koja je bila najpopularnija i najutjecajnija televizijska emisija u povijesti Jugoslavije, a osim svojim profesionalnim uspjesima u fokusu javnosti često je bio i njegov skladan brak s našom najpoznatijom modnom agenticom Tihanom Harapin Zalepugin (71). U braku su proveli tri desetljeća, a njihova ljubavna priča započela je 1975. godine na Hvaru. 

- Sjećam se kao da je bilo jučer. Bio je šarmantan, ležeran, jednostavan. Imala sam veliki respekt prema njemu - opisala je  Tihana kako se osjećala pri prvom susretu sa Zalepuginom.

Saša je tada radio kao režiser revija na Modefestu, a ona je bila jedna od manekenki koja je nosila reviju. Saša je tada slovio za velikog šarmera, no Tihana je umjesto na ljubav bila fokusirana na svoju manekensku karijeru. Njihov odnos isprva je bio na distanci, a kemiju koja se dogodila među njima bilo je teško sakriti. Ipak, trebalo im je punih 13 godina da priznaju svoje osjećaje i shvate da su stvoreni jedan za drugoga. 

– Prvi put sreli smo se 1975. na Hvaru, na modnoj manifestaciji na koju su dolazila svjetska modna imena. No tada još nekako nije bilo pravo vrijeme za našu ljubav. Sjećam se jednom da sam išla na snimanje emisije Nedjeljno popodne i da sam bila jako razočarana jer nije bilo Saše. Tek 1988. svemir se pobrinuo da se napokon spojimo. Naime, išla sam s prijateljicom na jednu večeru u restoran u središtu Zagreba, moram priznati da mi se baš i nije dalo. Saša je sjedio sam za stolom. Pogledali smo se i kao da su ti pogledi bili znak koliko se zapravo dugo čekamo. Izgledalo je kao na filmu – ispričala je Tihana svojedobno za Večernji list.

Otkrila je tada i što ju je privuklo kod Saše.  – Vrlo je šarmantan, nije ni čudo da je bio jako popularan u bivšoj državi, jako je emotivan i pouzdan, pametan, vrijedan. Voli i kuhati – govorila je  Harapin Zalepugin. 

Prije Tihane, Saša je bio u braku iz kojeg ima sinove Sašu i Ivana, no ipak ljubav njegova života bila je Tihana. 

- Saša i ja smo se predugo čekali i tražili da bismo nepromišljenom glupošću izgubili ono što napokon imamo. Da, osim ljubavi za uspješan suživot treba strpljenja, usklađivanja, popuštanja, kompromisnih trenutaka – ali ništa nije teško ili nemoguće kad su ljudi svjesni toga kakvu osobu napokon imaju uz sebe. Zaista smo dva bića koja su pronašla svoju drugu polovicu – kazala je medijima svojedobno Harapin Zalepugin koja je sa Sašom uplovila u bračnu luku 1992. godine nakon bajkovitih zaruka na Ibizi. 

VIDEO Kralj Charles III. prekida tradiciju dugu 185 godina i želi napraviti nešto potpuno drugačije

 

Komentara 1

PR
prajdali100
15:09 26.11.2022.

Saša Zalepugin je baš bio " faca". Vrijedno je radio,kamera ga je mazila, bio je sposoban, imao je ono " nešto" što današnji jadnici nemaju.Ponekad je gostovao u srpskim medijima gdje se o Hrvatskoj , blago rečeno, uopće nije fino izražavao.Čak je bio iritantan.To mu nikada nisam zaboravio niti oprostio.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije