Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sportska obitelj

Tko je majka Ivice i Janice Kostelić? Najteže joj je padala jedna stvar, a djecu je bodrila cijelu karijeru

Zagreb: Procter & Gamble i Hrvatski olimpijski odbor predstavili projekt Hvala ti mama
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/14
27.05.2024.
u 08:00

Marica, zvana Mica majka je jednih od najuspješnijih hrvatskih sportaša - Ivice i Janice Kostelić.

Hrvatska definitivno ima brojne velikane sporta, a obitelj koje gotovo uvijek isticala jest Kostelić. Ivica, Janica i Ante osvojili su brojne medalje u svijetu skijanja, a najveća podrška u svemu im je bila majka i supruga Marica Kostelić. Čak nije toliko poznato da je i gospođa svojevremeno bila sportašica, a upravo je tako upoznala i svog supruga Antu. 

Inače, Ante Kostelić većini je poznat pod nadimkom Gips, a u mladosti je trenirao više sportova, a od kojih su bili rukomet, plivanje, skijanje, a bavio se i automobilskim utrkama. Kasnije je postao i rukometni trener, a upravo je u tom razdoblju upoznao Janičinu i Ivičinu majku Maricu. Naime, s njom se zbližio krajem šezdesetih godina prošlog stoljeća dok je trenirao rukometnu ekipu u kojoj je i ona igrala u Ivanić Gradu. Ante je u to vrijeme već bio u braku, no kad je zaiskrilo s Maricom, razveo se od prve supruge i oženio njome. 

Bračni par dovio je 1979. godine sina Ivicu, a tri godine nakon stigla je i kći Janica. Mica, kako je od milja zovu, svoju djecu je pratila na gotovo svim natjecanjima, a bila je i svojevrsni ekonom cijele obitelji. - Jučer sam oprala osam perilica rublja, a sada moram ići peglati i spremati torbe - kazala je svojevremeno za Večernji list te dodala: 

 

 

Zagreb: Procter & Gamble i Hrvatski olimpijski odbor predstavili projekt Hvala ti mama
1/13

 

VEZANI ČLANCI:

 

- Ja kao majka želim biti baka i očekujem da će Janica biti jako nježna majka. Iako ona izgleda odrešito, mislim da dijete svakoga malo premodelira - ispričala je.  Slavna skijašica Janica jednom je prilikom otkrila da joj je majka Marica najvažnija osoba u životu. - ‘Mislim da je mama najvažnija osoba u životu. Moja majka Marica je gotovo uvijek bila u pravu. Ni vile, ni jahte, ni uspjesi ne mogu se mjeriti s činjenicom da imate zdravo, pametno i dobro odgojeno dijete. Nadam se da ću i ja jednog dana biti dobra mama - kazala je iskreno umirovljena sportašica nekoliko godina prije rođenja sina Oskara. 

S obzirom na to da ih je pratila cijelu karijeru, Marica je uvijek isticala da je ponosna majka i da joj je najteže bilo nositi s ozljedama svoje djece, a trebala je preživjeti više od 20 operacija svoje dvoje djece...

 

 

VIDEO: Baby Lasagna prije nastupa na Sea Staru otkrio planove za budućnost: 'To je moj san'

 

Komentara 1

Avatar Castro
Castro
11:02 27.05.2024.

Mislio sam da je i njoj najteze pao slucaj Olmo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije