Naslovnica Showbiz Zvijezde

Thompson: Nisam za to da se homoseksualcima išta uskraćuje

Svatko neka drži svoju vjeru u svome srcu, zašto nametati nešto meni ako ja smatram da to nije dobro, kaže Thompson.
14. lipnja 2013. u 18:40 0 komentara 40 prikaza
'14.05.2013., Zagreb - Marko Perkovic Thompson, pjevac.  Photo: Jurica Galoic/PIXSELL'
Foto: 'Jurica Galoic/PIXSELL'

Marko Perković Thompson gostovao je u showu Antonije Blaće na Narodnom radiju u kojem je najavio svoju turneju, ali i progovorio o inicijativi "U ime obitelji" koju je javno podržao.

– Sva djeca božje su blago, ali i homoseksualna djeca su nečija djeca – kazala mu je Antonija Blaće, na što je Thompson odgovorio:

– Tako je, i oni su imali mamu i tatu. Nadam se da jesu. No, mi koji želimo da djeca imaju i mamu i tatu imamo pravo na to. Zato sam potpisao tu inicijativu jer držim da je muškarac plus žena jednako obitelj, a sve drugo je nešto drugo – rekao je Thompson.

– Dijete je dar s neba, ono je najveće bogatstvo, ima pravo na mamu i tatu. Kako će se dijete koje bude imalo dvojicu tata ili dvije mame u društvu ponašati kad ga netko sutra bude pitao kako ti to nemaš tatu kao i ja. Meni kao vjerniku sve je jasno, ja bih volio da drugi ljudi žive u krugu obitelji, da žive u ljubavi. Ima nakaradnih života u obiteljima, ali to se ne smije generalizirati – dodao je pjevač.

Ipak, nije tako strog prema homoseksualcima kada se tiče drugih prava.

– Nisam za to da se homoseksualcima išta uskraćuje, ali nisam ni zato da oni nameću nama svima nešto što mi smatramo da nije dobro, da je nakaradno. Zašto bi netko išao paradirati. Svatko neka drži svoju vjeru u svome srcu, zašto nametati nešto meni ako ja smatram da to nije dobro. Ne volim tu agresivnost koja se pojavljuje. Nisam za to da se njih tuče, ali nisam ni za to da oni nama pokazuju nešto što mi smatramo da nije moralno i ljudski – kaže Thompson.

– Bog nam je dao apsolutnu slobodu, na nama je da kreiramo odnose. Ja sam za ljubav, toleranciju, ali da ne izgubimo svoj identitet, da naglašavamo koje su naše vrijednosti – zaključio je.

>> Marko Perković Thompson dao potpis inicijativi 'U ime obitelji'

Financije
Ja sam PMP
Znate li što je PMP i zašto se u svijetu smatra zlatnim standardom?
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.