Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Showbiz Zvijezde

"Tariku nisam dala da otkupi moju krunu jer je preskupa"

Miss Hrvatske 1998. Lejla Filipović prisjetila se kako je izgledala godina dana u kojoj je bila najljepša Hrvatica i zašto njeni sinovi još ne znaju da im je mama bila miss
11. lipnja 2011. u 22:30 10 komentara 381 prikaza
'12.05.2011., Zagreb - U restoranu Okrugljak Severina slavi svoj rodjendan. Ispred restorana okupljaju se gosti koji ce sa Severinom proslaviti njezin rodjendan. Lejla Sehovic. Photo: Slavko Midzor/PI
Foto: 'Slavko Midzor/PIXSELL'
Pogledajte galeriju 1/5

Titula najljepše Hrvatice 1998. Lejli Filipović, tada Šehović bude lijepa ali i podosta ružnih sjećanja jer joj je kruna nakon izbora bila oduzeta. Uoči današnjeg izbora Miss Hrvatske 2011, lijepa Lejla se prisjetila kako je izgledala godina u kojoj je nosila krunu i lentu najljepše djevojke u zemlji.

Potrgana prtljaga

– Kod mene je sve bilo "naopako" i ništa u mom slučaju nije bilo normalno. Kako zbog oduzimanja krune nisam bila baš u najboljim odnosima sa direkcijom nisam poput ostalih misica imala obaveze nakon povratka sa svjetskog izbora na Sejšelima – priča Lejla vrteći u sjećanju slike iz te 1998. Kada su joj stavljali krunu na glavu kaže kako je bila jako sretna jer je to značilo da je dobila i automobil.

– Čini mi se kako mi je jedan od motiva za prijavu na izbor bila je upravo mogućnost osvajanja automobila tako da je prva misao koja mi je prošla kroz glavu kada su mi stavljali lentu bila; super dobila sam auto. No na kraju ga nisam ni dobila – sada sa osmjehom priča supruga glumca Tarika Filipovića. Zbog peripetija zbog krune njene pripreme za odlazak na Sejšele bile su s brda s dola. U zadnji tren su joj uskočili dizajneri s nekoliko haljina bez kojih je skoro ostala na aerodromu.

– Na samom aerodromu su mi čak pukli koferi, ali snašla sam se nekako i haljine su ostale čitave. Čini mi se kako se malo ulaže u pripremu samih djevojaka i cijelu organizaciju tog događaja koji je prije bio jako glamurozan, a sada ponekad izgleda kao da se odvija u nekoj hotelskoj sobi – objašnjava bivša misica. U sjećanju joj je ostao i sam put na Sejšele koji je u odlasku bio savršeno isplaniran od organizatora, no kad su se cure vraćale kućama prepustili su ih samima sebi.

– Nikada neću zaboraviti to što je Tihana Harapin Zalepugin u svom privatnom aranžmanu došla na Sejšele kako se ja ne bi osjećala usamljeno. Jer iako svi pričaju kako se cure međusobno druže to je sve malo napuhnuto jer se ne stignete s nikim družiti – prisjetila se. Jedina uspomena na miss joj je mala replika krune koju čuva i danas. Suprug Tarik zato ju je prije nekoliko godina htio iznenaditi i kupiti krunu koju je nosila, no Lejla je to odbila.

Kći bi prijavila na izbor

– Cijena se kretala oko 55 tisuća kuna. Ne sumnjam da kruna nije vrijedna, ali toliko sigurno nije. Dovoljna uspomena mi je moja mala kruna jer unatoč svim lošim sjećanjima bila sam na Sejšelima koji su prekrasni a sumnjam da bi ikad u privatnom aranžmanu tamo otišla – veli ponosna mama Dine i Armana koji još nisu upoznati s maminom manknskom prošlosti.

– Još ih to ne zanima. Vjerujem da kad malo porastu da će znati kako je mama jednom bila miss – kaže 35-godišnja Lejla koja unatoč lošem iskustvu sa izbora za miss kaže kako svojoj kćeri ne bi branila da se prijavi.

– Da imam curicu podržala bi je jer mislim da treba poštivati ambicije svoje djece i dopustila bi joj da se bavi manekenstvom.

Katarina Banić: Očekivala sam kako ću vi

Katarina Banić: Očekivala sam kako ću više putovati i raditi, razočarana sam!

– Drukčije sam sve to zamišljala, mislila sam kako ću imati više obveza i putovanja, ali nakon povratka iz Kine sa svjetskog izbora nisam više imala nikakvih zadataka, malo sam razočarana time – kaže nam Katarina koja će večeras na Prisavlju u studiju Anton Marti lentu predati svojoj nasljednici. Žao joj je što se malo truda ulaže u izbor koji bi trebao biti važniji i veličanstveniji od izbora za miss sela ili nekog sličnog. Prije odlaska u Kinu Katarini nitko nije održao mali tečaj šminkanja ili hodanja po pisti, uglavnom bila je prepuštena sama sebi.

 

– Slično iskustvo imale su i neke druge djevojke koje su došle u Kinu, a recimo natjecateljica iz Venezuele godinu je dana bila na pripremama za svjetski izbor. Njoj je trebalo 15 minuta da se odjene i našminka te izgleda spektakularno dok smo mi ostale za takav izgled morale uložiti nekoliko sati da bismo bile poput nje – objašnjava Katarina. Svojoj će nasljednici biti na usluzi i rado će joj pomoći i prenijeti iskustvo jer ne bi htjela da se njezina priča ponovi i nekoj drugoj djevojci.

Plazma keksi
BAŠ KAO NEKADA
Stvari koje se godinama nisu promijenile, a svejedno ih obožavamo
 • brainiac:

  Ma sitnica je to za Tarika. Sta nije prije izvjesnog vremena pisalo da je on najplacenija hrvatska medijska sponzorusa s brojnim ugovorima?

 • crocro:

  Hrvatska je prepuna djevojaka iz gradića i sela koje po ljepoti mogu parirati najljepšim djevojkama svijeta, ali te ljepotice iz malih Hrvatskih naselja nema tko katapultirati u svijet blještavila. Uglavnom se probijaju oni ili one koje ima tko preporučiti, a ... prikaži još! doista stvarne ljepotice ostaju neotkrivene. Tako da mi je ovaj pojam \"najljepša Hrvatica\" nestvaran, uopćen i protokolaran. Najljepša bi bila ona koja bi bila odabrana među desecima tisuća svih prijavljenih djevojaka. Zato se deklarirane ljepotice mogu samo tješiti da su doista najljepše, dok je stvarnost nešto sasvim drugo.

 • Avatar otto_bismarck
  otto_bismarck:

  šta će ti kruna?