Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kako se glasovalo

Švedska i Srbija slavile na Eurosongu zahvaljujući susjedima

eurosong (1)
Foto: AFP/Pixsell
1/11
27.05.2012.
u 22:55

Pobjednici Šveđani oborili su rekord što se tiče osvojenih maksimalnih 12 bodova, dobili su ih čak od 18 zemalja, a među njima su, naravno, i njihovi susjedi Finska, Norveška i Danska.

Tko će kome, ako ne svoj svome - tako bi se mogao opisati princip glasovanja koji je posljednjih godina postao tradicija na Eurosongu. Od njega se nije odustalo ni preksinoć u Bakuu kad su susjedi zahvaljivali susjedima maksimalnim brojem bodova, uz nekoliko malih iznimaka.

Švedska srušila rekord

Najveće iznenađenje ovogodišnjeg Eurosonga jest nadmoćnih 372 boda kojima je švedska pobjednička pjesma “Euphoria” doslovno pomela konkurenciju. Iza nje daleko je bila Rusija sa sto bodova manje. Pobjednici Šveđani oborili su rekord što se tiče osvojenih maksimalnih 12 bodova, dobili su ih čak od 18 zemalja, a među njima su, naravno, i njihovi susjedi Finska, Norveška i Danska. Švedska je, pak, bila suzdržanija prema svojim susjedima pa je najviše bodova dodijelila Cipru, Estoniji i Srbiji. Srbi su s pjesmom iskusnog Željka Joksimovića završili na visokom, trećem mjestu.

Svoju poziciju mogu uglavnom zahvaliti svojim susjedima Crnoj Gori, Sloveniji, Makedoniji, Bugarskoj, BiH i Hrvatskoj koje su im dale maksimalan broj bodova. Srbi su Makedoniji zahvalili s 12 bodova, dok prema BiH nisu bili široke ruke. BiH sinoć nije dobila ni boda od Makedonije kojoj je dala najviše bodova. Makedonci i Turci jedni drugima zahvalili su dodjeljivanjem osam bodova.

Ja tebi - ti meni!

Grčka i Cipar i ove su godine igrali na kartu “ja tebi, ti meni” pa su jedno drugome dodijelili 12 bodova. I Portugal je zasigurno isto očekivao od najbližih susjeda Španjolaca kojima je dao maksimalan broj bodova, no Španjolci su se sinoć odlučili za drugačiju igru i najviše bodova dali su Švedskoj, te Rusiji.

Malta već treću godinu zaredom 12 bodova daje Azerbajdžanu. San Marino je Italiji dodijelio svega sedam bodova, dok su Talijani svoje najbliže susjede također ignorirali nagradivši Albaniju s maksimalnim brojem bodova. Velika Britanija bila je blagonaklona prema Ircima koji se ove godine nisu mogli pohvaliti svojom pjesmom.

Ključne riječi

Komentara 54

RE
retrovizor
23:15 27.05.2012.

A Hrvatska ispala,i tu smo se deklarirali kao kradljivci,lijepi smo pečat ostavili,ta ženska iz ekipe bi sad trebala platiti sav potrošen novac za evrivizijski nastup,sramota!!! Čast Nini...to ne bi bilo fer da komentiram sada..jer je ionako u bedu!!!

DR
drug
23:35 27.05.2012.

Još da se odcijepi Vojvodina i sa Kosovom Srbija postala broj 1....

MI
Miseloooo
23:23 27.05.2012.

Od Nine Badric bolje su prosle jedino kaubojke u Beogradu :D

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije