Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
došla do prvog milijuna

Suđenje Grši i Vojku V podiglo popularnost pjesme 'Mamići', pročitajte stihove pjesme

Split: Vojko V. i Grše obratili se medijima nakon ročišta na sudu
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL
1/7
08.03.2023.
u 09:30

Pjesma 'Mamići' objavljena je 2021. godine, a mnogi su za nju čuli tek nakon što je Zoran Mamić podigao privatnu tužbu protiv Vojka V i Grše. Mnogi su uvjereni da je tužbom za klevetu Mamić napravio dobar PR za pjesmu.

U utorak je na splitskom Općinskom sudu danas je započelo ročište povodom tužbe Zorana Mamića (51) zbog pjesme 'Mamići' repera Vojka V (38) i Grge Šipeka (27) znanog kao Grše. Na ročište su stigli Vojko V i Grše, ali ne i Zoran Mamić kojeg je sud u javnom sudskom pozivu pozvao kao privatnog tužitelja. Umjesto njega na sud je stigla njegova odvjetnica Jovana Puhalo koja je na početku ročišta rekla da je privatni tužitelj spreman na mogućnost mirnog rješenja odnosno na povlačenje tužbe ukoliko se dvojica repera javno ispričaju te je zatražila da se ta ista isprika objavi i na njihovim društvenim mrežama.

Mamić tuži splitsko-sinjski dvojac jer smatra da mu je narušen ugled i čast stihom "Zoki stalno na koki..." u njihovoj pjesmi "Mamići", koja je objavljena 2021. godine. Za vrijeme suđenja pjesma je imala 978.000 pregleda, a nekoliko sati kasnije prikupila je još 20 tisuća pregleda da bi jutros stigla do prvog milijuna. Mnogi su u komentarima pisali kako za ovu pjesmu nisu uopće znali dok nisu čuli za Mamićevu tužbu. 

"Nisam ni znao za ovu pjesmu dok nisam pročitao da ga je Zoki tužio za klevetu. Bravo Zoki, napravio si dobar PR za pjesmu koja je odlična, stalno mi ide na repeat", napisao je jedan od slušatelja u komentarima na YouTubeu. 

"Niti ja nisam čuo za ovu pjesmu do sada. Ovo je hit, pjesma je trebala ići na Eurosong", "Kakvu su im reklamu napravili, jer ni ja nisam znao za ovu pjesmu, a hit je", "Nisam ni ja znao, evo, pročitao sam članak i odmah išao tražiti", "Tek sam sada čuo za ovu stvar. Dečki nisu lagali. Bravo Zoki što si reklamirao pjesmu", nadovezali su se drugi.

U pjesmi Mamići Vojko V i Grše pjevaju da "vadi se kesica, počinje pressica Zdravko i Zoki, stalno na koki... Idemo tvrdo ka Mamići, eura brdo ka Mamići, uzmemo paricu, prijeđemo granicu". Aluzije na braću bjegunce od hrvatskog pravosuđa jasne su i u stihu: "Dudu će dobit‘ kikiriki, državni sudac dobit će sat, pomoćni sudac sudit će offside ili u nezgodi slomit će vrat, zovem Gršu da donese pršut, idemo tvrdo ka Mamići...".

Niže možete u cijelosti vidjeti stihove pjesme koja je podigla prašinu: 

Ajmo, ajmo Ajmo, ajmo Ajmo, ajmo Ajmo, ajmo (Ajmo)

Idemo tvrdo ka Mamići Idemo tvrdo ka Mamići Vadi se kesica, počinje pressica Zdravko i Zoki, stalno na koki Idemo tvrdo ka Mamići Eura brdo ka Mamići Uzmemo paricu, prijeđemo granicu Zoki i Zdravko, nećemo u zatvor

Vojko i Grše najjači show, najjači likovi, najjači klan Ako se tebi ne sviđa to, proklet bio na današnji dan Di god se može uzmemo zub, to nam je oduvik bia i plan Pogledaj kako preuzmemo klub i onda sa eurima bižimo van Novi transferi, nove afere iz tjedna u tjedan Kesica traje sekundu, pressica traje 24/7 Kad vidim lika sa gipsom na vratu dođe mi tuć' ga u vrat Pitaš me zašto to radim - jer mi se gadi mućka đubrad Izgledam zgažen, stalno se dižem i idem u zahod (Ajmo) Ko kaže da mažem laže ovaj napaćeni narod (Ajmo) Četiri žvake se žvaču, tenzije skaču, face se krive (Ajmo) Šaljemo drukera u kurac, šaljemo Šukera po dvi pive (Yeah, yeah, yeah) Trpamo pare u kese ka da smo dobili lutriju Pare teku ka iz česme, mislim na drvnu industriju Svi bi tili da nam smjeste UEFA (POA), FIFA (SOA), DORH (USKOK), MORH Ali nikako da u tome uspiju Dudu će dobit' kikiriki, državni sudac dobit će sat Pomoćni sudac sudit će offside ili u nezgodi slomit će vrat Zovem Gršu da donese pršut, idemo tvrdo ka Mamići Svaki put kad triba napravit' show, dovedemo kurve ka Ami G

Idemo tvrdo ka Mamići Idemo tvrdo ka Mamići Vadi se kesica, počinje pressica Zdravko i Zoki, stalno na koki Idemo tvrdo ka Mamići Eura brdo ka Mamići Uzmemo paricu, prijeđemo granicu Zoki i Zdravko, nećemo u zatvor

Viva la Vlaji, žena, dica, Dubai Na staklu doručak, noge u banji Rođaci bližnji, rođaci dajnji Svima san pomoga u mojoj krajini (Gospodo) U svlačionu upadan, vičen i udaran Paricu utapan silen i vulgaran (Ajmo) Milina me opere, rasparan majicu, koks i Viagra, opalin tajnicu Kad me očepi ja ne mogu začepit', parica na ruke, ništa na kredit Devizni, žiro, MasterCard, parin Joca Amsterdam (J*** ti on mater) Nadgledan iz lože, naš je grad Igrači su robovi, suci su botovi Ministar peško je, transfer u Češkoj je (Ajmo) Kamensko, granica, panduru parica Ljubuški after, skijan ka Janica (Ajmo) Ciganski orkestar, kurve, harmonika Eure bacan, pun san narkotika (Ajmo, ajmo) "Sude mi" od Škore moja je molitva (Ajmo) Ne mogu falit' karte kad odigran (Ajmo, ajmo, ajmo) Zdravko i Zoki - ZZ Top (ZZ) Igrače utopin - easy job (Easy) Prva ruka, čisti koks, Međugorje krimi mob Zdravko i Zoki - ZZ Top (ZZ) Igrače utopin - easy job (Easy) Prva ruka, čisti koks, Međugorje krimi mob

Idemo tvrdo ka Mamići Idemo tvrdo ka Mamići Vadi se kesica, počinje pressica Zdravko i Zoki, stalno na koki Idemo tvrdo ka Mamići Eura brdo ka Mamići Uzmemo paricu, prijeđemo granicu Zoki i Zdravko, nećemo u zatvor

Inače, u utorak je Mamićeva odvjetnica sudu predložila da se njezin klijent uključi video pozivom na ročište te na taj način sudjeluje, ali sudac je tu mogućnost odbio jer prema Zakonu o kaznenom postupku koji kaže da na taj način iskaz mogu dati  svjedoci koji se ne mogu odazvati pozivu suda zbog starosti, invaliditeta ili zdravstvenog stanja, a tužitelj Zoran Mamić ne spada ni u jednu od navedenih kategorija. Sudac Marjan Saša sljedeće je ročište zakazao za 24. svibnja na kojem će se saslušati izjava privatnog tužitelja, što bi značilo da bi se Zoran Mamić morao pojaviti na sudu u Splitu. 

Prema Kaznenom zakonu, kazneno djelo klevete počini onaj "tko pred drugim za nekoga iznese ili pronese neistinitu činjeničnu tvrdnju koja može škoditi njegovoj časti ili ugledu, znajući da je neistinita", a ako to napravi putem tiska, radija, televizije, računalnog sustava ili mreže, na javnom skupu ili na drugi način zbog čega je ono postalo pristupačno većem broju osoba", može biti kažnjen novčanom kaznom do petsto dnevnih iznosa. Komentar na ovu tužbu za Večernji list ranije je dao i Vojko V.

- I Grše i ja živimo od toga da u svojim tekstovima, među ostalim, uvrštavamo društvene fenomene kojih su svjesni mi, svi naši slušatelji i svi koji prate domaće medije. Ono što mi stavljamo u svoja umjetnička djela je naša umjetnička odluka - kazao nam je Vojko V. i za sva pravna pitanja uputio na odvjetnika Vinka Ljubičića. 

 

 

 

Komentara 5

Avatar Adminjetrica
Adminjetrica
12:06 08.03.2023.

Vojo ajde malo šala i pošalica na račun brbića da se malo nasmijemo.

LE
let3
11:19 08.03.2023.

Bjegunac od HR pravosuđa traži pravdu od HR pravosuđa!? Komedija.

TM
trade_mark
10:21 08.03.2023.

hahaha, di ste mamići? ajmo, mamići!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije