Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
show Bezveze

Što je istina, a što laž, morat će znati poznati Hrvati

18.10.2015., Zagreb -  Snimanje pilot epizode HRT-ovog kviza BezVeze.  Danijela Trbovic.  Photo: Grgur Zucko/PIXSELL
Foto: Grgur Žućko/PIXSELL
1/6
25.10.2015.
u 20:00

Novinar Večernjeg lista Samir Milla pobijedio je u pilot-emisiji, a u u konkurenciji su bili kolegica Zrinka Pavlić i kolega Siniša Pavić

HTV od ponedjeljka prikazuje novi game show za koji će se bez problema moći kazati da je bez veze. Međutim, iako se show zove BezVeze, on je sve samo ne to. Ovaj jedinstveni koncept krenuo je iz Izraela, a proširio se po Europi i svijetu.

Princip je jednostavan. U današnje vrijeme u kojem svi ovisimo o informacijama, troje različitih ljudi zatvara se na pet dana u luksuznu vilu, bez pristupa internetu, televiziji, radiju i novinama. Nakon pet dana idu direktno u studio, gdje im voditeljica Daniela Trbović kroz pet igara nudi vijesti, a oni moraju prepoznati onu pravu, koja je stvarno i objavljena u medijima u vrijeme dok su oni bili u izolaciji.

Kako smo doznali, svakog će se tjedna troje poznatih Hrvata zatvarati u samoborsku kuriju Bučar, a u prvoj emisiji to su Ksenija Erker, Nataša Škaričić i Borivoj Radaković. Od onih koji nas očekuju u emisiji potvrđeni su Borna Rajić, Ankica Dobrić, Mrle, Jan Kerekeš, Zlatan Zuhrić Zuhra, Željko Vukmirica, Maja Hrgović, Ribafish, Hrvoje Šalković, Šajeta, Areta Ćurković, Vedrana Rudan, Otokar Levaj, Mladen Horvat, Antimon, Mario Kovač, Dora Lipovčan, Vera Zima i drugi.

Presudna duhovitost natjecatelja

I sami smo imali priliku kao natjecatelji u pilot-emisiji vidjeti kako će to sve izgledati te pobijediti u konkurenciji novinara Zrinke Pavlić i Siniše Pavića.

Doduše, za razliku od budućih natjecatelja, nismo bili u izolaciji, ali smo iz prve ruke mogli vidjeti kakve nas igre očekuju. Sudeći po viđenom – show bi vrlo lako mogla postati jedna od najzabavnijih emisija posljednjih godina na malim ekranima. Doista, zamislite da je netko zaista bio u izolaciji, a serviraju mu vijest kao što je "Severini na koncertu bilo šestero ljudi", "MUP razvio aplikaciju kojom će se moći prijaviti zločin" ili "Hrvatsku reprezentaciju nakon povratka s Malte dočekalo samo šestero ljudi".

U komentiranju tih vijesti bit će presudna i duhovitost natjecatelja, koji će s Danielom Trbović kroz razne igre komentirati tjedan koji su proveli u izolaciji. Ima tu i videovijesti, isječaka iz novina, ali i prepoznavanja osoba na slici kojima je glava sakrivena pa smo tako morali prepoznati Janicu Kostelić na promociji proizvođača dijamanata, ali i Mladena Grdovića nakon još jedne "vesele noći". Natjecatelji za pobjedu u emisiji neće dobiti neku posebnu nagradu, ali će zato svi dobiti honorar od 1000 eura za sudjelovanje u showu.

Da HRT ništa ne prepušta slučaju, vidljivo je i po odličnoj scenografiji koju je napravio Nenad Borgudan, poznat i kao frontmen grupe Detour. Za razliku od originalne, a pogotovo engleske verzije, HRT-ova puno bolje izgleda i stvarno imate osjećaj kao da ste u velikom mjehuru.

Nema pauze ni za Božić

Kamere neće snimati natjecatelje u kući, kao što je to slučaj u nekim drugim reality showovima, ali će se zato napraviti reportažu o boravku u kući. Natjecatelji će za ubijanje dosade imati na raspolaganju sadržaje koje god požele pa će tako vrijeme kratiti u sauni, teretani, jacuzziju ili vinskom podrumu.

Na raspolaganju će im biti i stol za stolni tenis, pikado, biblioteka, videoteka, playstation, a hranu će im dva puta dnevno dostavljati catering.

– Jedva čekam da krene emisija, vjerujem da ćemo se svi dobro zabaviti. Iskreno, pomalo zavidim natjecateljima jer bih i ja rado provela koji dan u vili i odmorila se od svega – kazala nam je voditeljica Daniela Trbović, koju raduje i što će nakon pet godina sjedenja u Večeri na osmom katu ponovno stajati na nogama tijekom cijele emisije, kao što je to radila u Najslabijoj karici.

Zanimljivo je kako je predviđeno da BezVeze traje sve do lipnja, i to bez pauze. Ipak, natjecatelji neće u kući provesti Božić i Novu godinu, nego će se ta dva tjedna pripremiti posebne emisije s pregledom vijesti tijekom cijele godine. Ovisno o gledanosti, moguća je i druga sezona sljedeće jeseni.

Kako smo doznali, dosta je muških natjecatelja izrazilo želju da budu u kući s Bornom Rajić, no tko će se od njih i družiti s njom, još se ne zna.

Komentara 7

KR
kruti
21:07 25.10.2015.

očekujem da karlovačka lovkinja na ucjene dovede i svog riječkog ex degenerika pa da mu saopći kak je dobio cipelu i izgon iz republike hrvatske,ihihihihi

GR
grodar
06:22 26.10.2015.

Fuj! Daniela

M3
Miške 3
06:53 26.10.2015.

Kad ćemo se riješiti te Daniele Trbojević i Duška Ćurlića, da ne moram svaki put gasiti TV kad se pojave. Zar je kritierij za voditelja biti fuflavac ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije