Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nisu sretni viđenim

Stigao prvi odgovor Velike Britanije, i to iz parlamenta! Predlaže se zakon koji bi otežao život Harryju i Meghan

Princ Harry
Foto: Reuters
1/10
09.12.2022.
u 08:36

Bob Seely potvrdio je kako podnosi prijedlog zakona prema kojemu bi Tajno vijeće imalo ovlasti ukinuti im titule.

Kontroverzna serija "Harry i Meghan" koje su se pribojavali Britanci, posebno kraljevski dvor, ugledala je svjetlo dana u četvrtak 8. prosinca. Prve tri epizode serije dotaknule su se njihova upoznavanja na internetu, dolaska u Buckinghamsku palaču prvi put, skrivanja od paparazza, "terora" nad njima od britanskih tabloida, rasizma unutar obitelji, ali i smrti princeze Diane, njezina intervjua za BBC, Meghanina odrastanja i obitelji, a pred kamerama se prvi put pojavila i njezina majka. "Bombastična" serija izazvala je lavinu reakcija, a odgovor iz kraljevske palače samo se čekao. Međutim, iako u seriji još uvijek, barem u prve tri epizode, nisu rekli ništa "bombastično" niti pretjerano nepoznato široj javnosti, prvi odgovor iz Velike Britanije stigao je kasno navečer. 

Bob Seely, član parlamenta Ujedinjenog Kraljevstva predložio je zakon prema kojemu bi vojvoda i vojvotkinja od Sussexa izgubili svoje kraljevske titule jer par, prema njemu, "monetizira" svoje titule "agresivnim i nevjerojatnim napadima na Britaniju, a njihova serija napada kraljičino nasljeđe Commonwealtha i naziva njezinu državu rasističkom".

Seely je rekao za DailyMail kako podnosi prijedlog zakona prema kojemu bi Tajno vijeće imalo ovlasti ukinuti im titule. 

Podsjetimo, Netflix je za dokumentarnu seriju odvojio čak 100 milijuna dolara, ali ni oni nisu pretjerano zadovoljni ponuđenim. Naime, navodno su "šefovi Netflixa" ljutiti jer je par u seriji koristio stock fotografije paparazza, čime je manipulirao gledateljima. 

Pokazalo se da su fotografije kojima su željeli ilustrirati teror tabloida snimljene na premijeri filma o Harryju Potteru i mogu se kupiti kao stock fotografija na servisu Alamy te pri dolasku starlete Katie Price na prekršajni sud.

VIDEO>>Ivana Knoll pozirala na plaži u Dohi i otkrila kako se nosi s titulom najseksi navijačice

Komentara 9

DU
Deleted user
10:48 09.12.2022.

Pazi ovo monetiziraju tutule, kao da cijela ta bulumenta ne živi na grbači naroda i ne monetizira sve živo. Relikt prošlosti, neka budu sretni ako i bivše kolonije ne počnu javno pričati šta su im radili i kako su ih 'monetizirali' bit će tu materijala za 50 Netflix serija

Avatar spremno zidam
spremno zidam
09:43 09.12.2022.

Pa nek se sami javno odreknu "titula" i pokažu im srednji prst na taj način. Davno je Janis Joplin rekla: "freedom is just another word for nothing left to lose..."

OP
Ocvali pupoljak
11:28 09.12.2022.

Nece ovi dugo. Ne bi ja s njima u isti avion.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije