Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dodjela 23. rujna

Seriji "Momci s Madisona" 17 nominacija za nagradu Emmy

moss
Pixsell
19.07.2012.
u 20:00

Po broju nominacija „Američkoj horor priči“ i „Momcima s Madisona“ sa 16 je nominacija za petama „Downton Abbey“ koji je lani nagrađen za najbolju mini-seriju, ali je ove godine promijenio kategoriju.

Serije „Momci s Madisona“ i „Američka horor priča“ ove godine imaju najviše nominacija za nagradu Emmy. Svaka je nominirana u čak 17 kategorija. Dodjela će se održati 23. rujna u Los Angelesu.

„Momcima s Madisona“ smiješi se peti Emmy za najbolju dramsku seriju, a osvoje li ga, bit će to prvi put da je jedna serija toliko puta pobijedila u toj kategoriji. Po četiri Emmyja za najbolju dramu imaju još serijali „Hill Street Blues“, „Zakon u Los Angelesu“ i „Zapadno krilo“.

Za pobjedu u toj kategoriji ove će se godine boriti i serije „Na putu prema dolje“, „Dobra žena“, „Igra prijestolja“, „Carstvo poroka“, britanska hit-serija „Downton Abbey“ i američka serija „Domovina“ koja debitira na Emmyjima.

Po broju nominacija „Američkoj horor priči“ i „Momcima s Madisona“ sa 16 je nominacija za petama „Downton Abbey“ koji je lani nagrađen za najbolju mini-seriju, ali je ove godine promijenio kategoriju.

Nominacije je u četvrtak objavio američki voditelj i komičar Jimmy Kimmel koji će voditi i dodjelu, a na pozornici se pojavio u pidžami uz glumicu Kerry Washington te se zapitao: „Je li ovo seksi san?“

Za najboljeg glavnog glumca u dramskoj seriji nominirani su Steve Buscemi („Carstvo poroka“, Michael C. Hall („Dexter“), Bryan Cranston („Na putu prema dolje“), Hugh Bonneville („Downton Abbey“), Jon Hamm (Momci s Madisona“) i Damian Lewis („Domovina“).

Za najbolju glavnu glumicu u dramskoj seriji nominirane su Julianna Margulies („Dobra žena“), Michelle Dockery („Downton Abbey“), Elisabeth Moss („Momci s Madisona“), Kathy Bates („Harry's Law“), Claire Danes („Domovina“) i Glenn Close („Odvjetničke bitke“).

Emmy za najbolju humorističnu seriju smiješi se uspješnicama „Televizijska posla“, „Bez oduševljenja, molim!“, „Moderna obitelj“ i „Teorija velikog praksa“, a pridružile su im se debitantice „Potpredsjednica“ i „Girls“.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije