Naslovnica Showbiz Estrada

Saša Antić zbog stihova pjesme "Mater" mora na sud

Član grupe TBF mora se kao svjedok pojaviti na Općinskom sudu u Virovitici kako bi u jednom kaznenom predmetu protumačio značenje stihova svoje pjesme "Mater".
16. ožujka 2018. u 10:34 4 komentara 4554 prikaza
Foto: Duško Jaramaz/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/4

Član TBF-a Saša Antić u kolumni Reper to(v)ar koju objavljuje na stranici autori.hr napisao je kako je od Općinskog suda u Virovitici dobio poziv da se pojavi kao svjedok u raspravi na jednom kaznenom predmetu. 

Večernjakova ruža Večernjakova ruža Spektakl u HNK: 'Odnijet ću ovaj trofej na jedno tajno mjesto!'

Razlog zbog kojeg je pozvan kao svjedok pomalo je bizaran jer, kako Antić piše u kolumni, okrivljenik je mladić koji je poslao SMS policajcu u kojem je, između ostalog, pisalo: Naša mater te traži.

"Radi se o parafraziranju stiha iz refrena pjesme 'Mater' čijih sam stihova autor i sud opravdano smatra kako sam najkompetentnija osoba za tumačenje sadržaja pjesme ne bi li se utvrdilo ima li u njoj i u kolikoj mjeri elemenata ozbiljne prijetnje. Što reći, zahvalan sam na prilici da javno tumačim značenje jedne svoje je pjesme jer se znalo dogoditi da se poneke protumače potpuno pogrešno od onog što sam njima htio reći", piše Antić.

Dodaje kako mu je malo i muka šaliti se s ovim jer stvar je očito ozbiljna.

"Iskreno, malo mi je muka šaliti se s ovim jer je stvar očito vrlo ozbiljna. Radi se o sudbini jednog ljudskog bića koje bi moglo biti optuženo za  prijetnju stihovima pjesme koja nema veze sa stvarnosti. Ona je igrokaz, fikcija i groteskno pretjerivanje koje se artificiranom agresijom ruga nasilniku. Glavni lik pjesme je karakterno degradirani jadnik koji se skriva iza majke, ona je ilustracija njegove nemoći i moguće samo plod njegove  mašte. Naravno, vjerujem da do osuđujuće presude neće doći. Kad bi se to dogodilo, 
osim nepravde prema okrivljeniku, i pjesma 'Mater' bi dobila inkriminirani status, postala bi nešto kao hladno oružje", napisao je Antić u kolumni. 

TBF gostovao u emisiji Semiotika

Big Brother BIG BROTHER Što se događa? U kući se pojavio novi stanar Burt Reynolds GODINE ČINE SVOJE Nekadašnja velika glumačka zvijezda i ljubimac žena danas je neprepoznatljiv American Idol KATY PERRY Pjevačica poljubila tinejdžera u showu, fanovi je napali: 'To je seksualni napad'

 

roštilj
NIKAD JEDNOSTAVNIJE
Prvi put roštiljate? Olakšajte si život s ovim priborom!

A1 izdvaja za Vas

 • Avatar rubinet
  rubinet:

  on je umetnik,a umetnicima je sve dopušteno...

 • Avatar Oluja
  Oluja:

  radi se o nevinom uradku satiricnog sadrzaja. birane rijeci ravne frljicevim svinjskim glavama omogucavaju veliku slusanost cak i u vrticima u kojima djeca uce tekst pjesme i sade ljubicicu belu. njegova mater te trazi da ti da pipicu i siri ... prikaži još! ljubav. PEACE LOVE.

 • branko.mihalic1:

  haha sta reci jadno