Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Paprena zavodnica

Petra Težak iz filma "7sex7": Skidanje na filmu? Nije problem!

petra težak
22.01.2012.
u 18:00

Mlada glumica u filmu je ogoljela je grudi. Kada je shvatila da joj to nije ništa neobično, postala je svjesna da je ne ograničavaju emocije

– Nemam problema s erotikom u filmovima. U djetinjstvu sam svaki put kad bi se prikazivao “Sliver” molila Boga da mi roditelji što prije zaspu kako bih mogla gledati erotsku igru Williama Baldwina i Sharon Stone. Izazovan mi je i “Plavi baršun”, ima nešto zavodljivo u toj mračnoj strani seksualnosti. Taj seks do krvi mi je zanimljivi i nije mi problem igrati pomaknute uloge – govori 26-godišnja Petra Težak, koja u erotskoj drami “7sex7” zavede Ivana Đuričića na neboderu. Na setu je bez problema razgolitila grudi.

 

– Kao što bi rekla moja kolegica, tijelo je samo kostim od kože. S druge strane, intimnije mi je kad se ljubim s glumcem. Iskušavala sam sebe i svoj liberalni stav prema golotinji i seksu na filmu da bih postala svjesna kako me ništa više ne ograničava. Primjerice, scena grupnog silovanja u filmu “Penelopa” u kojoj sam glumila sada mi se čini bezazlena, odnosno u svojoj sam se svijesti razvila kao glumica – rekla je Petra koja je životni poziv otkrila u 4. razredu osnovne škole iako, naravno, tada još to nije znala. Profesorica ju je poslala na ZKM-ovo testiranje za talentiranu djecu na kojem je oduševila prisutne. Upisala je dramsku grupu i zavoljela pozornicu, ali škola zbog toga nije patila.

 

– Ja sam jedinica, ali nisam stigla biti razmažena jer sam stalno živjela okružena nekim bliskim vršnjacima. Kad bi nas učiteljica pitala koje su nam izvanškolske aktivnosti, mene bi pitala koje nisu tvoje jer sam išla na sve. Bila sam odlikašica, najbolji učenik škole i u osnovnoj i u srednjoj. Meni je uvijek bilo lakše učiti i imati dobre ocjene kako bih mogla raditi sve one druge stvari, pa tako i bančiti. Puno sam izlazila, putovala s drugom djecom iz dramske po Europi, ali nisam zapuštala obaveze – govori Petra i dodaje da nikad ne odustaje. Dan prije izvedbe predstave “Dječak i vuk” malo se previše zabavila na maturalnoj večeri pa je zamalo propustila državno natjecanje na Visu. Zbog tuluma završila je s gipsom na nozi pa je sutradan igrala na štakama. Ipak, sve je dobro prošlo jer su se članovima žirija svidjeli pa su ih proglasili najboljima. Na kraju srednje dvojila je želi li život provesti ispred reflektora ili kao menadžerica u kulturi. Umjesto Akademije dramskih umjetnosti upisala je Ekonomski fakultet.

 

– Činilo mi se da su moje starije kolege izgubili onu vrstu žara kakav smo imali mi amateri. Djelovali su mi kao da su se zasitili glume, a nisam željela tako završiti. Druga stvar je što nisam željela raditi posao u kojem te stalno kritiziraju i nisam mogla slušati kako netko komentira moj izgled, da me stavlja u neke kantone kako bi glumica trebala izgledati. Ja sam račica i jako osjetljiva. Trebalo mi je vremena da steknem samopouzdanje i snagu te se pomirim s tim kako ću se s primjedbama morati nositi cijeli život. To me tjeralo iz teatra pa sam upisala ekonomiju. Znala sam da želim raditi nešto u kulturi, da s tim na kraju krajeva mogu dati nešto svijetu. Ali trebalo mi je vremena da shvatim kako želim biti glumica, a ne netko tko organizira projekte – kaže Petra, koja se već nakon druge godine studija upisala na splitsku Akademiju dramskih umjetnosti. Bilo joj je savršeno i naziva to razdoblje lijepih pet godina života. Kolege su je zvali diva jer nije bilo tog studentskog filma u kojem nije glumila, a Dalmatinci su je osvojili.

 

– Sviđaju mi se jer su mršavi i kršni, ali tipično za mene, na kraju sam si u Splitu našla Varaždinca – govori Petra koja je prvu filmsku ulogu imala u sad već kultnom filmu Matije Klukovića “Ajde, dan, prođi...”, nagrađenom na ZFF-u. Okušala se i kao voditeljica na karaoka večerima. U klubovima je pjevala neki hit da zagrije ekipu, a onda i stajala uz nesuđenu zvijezdu i pomagala dok se ne snađe s pjesmom na blesimetru.

Ključne riječi

Komentara 4

IV
ivanhorvat2001
19:00 22.01.2012.

26 godina? izgleda kao da ima dobrano preko 30

PO
polo60
20:06 22.01.2012.

pa ovo je uistinu ćudno u ovoj našoj lipoj hr najbolje se prodaje golotinja a prodavaći mala ulaganja krpe dole lova curi svugdje se vrata otvaraju pa nije to loše samo kada se ima što pokazati \'\'\'\'\'\'\'

WO
Wolf23
22:03 22.01.2012.

E ovo je (kako stvari stoje) materijal za HRT. I to po mgučnosti za sportsku redakciju :-)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije