Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pripremaju brojna iznenađenja publici

Opća opasnost obilježava 30 godina rada, a njihovu glazbu slušaju različite generacije: 'Bebi su pustitli naš koncert i prestala je plakali'

Zagreb: Svečana dodjela nagrada za hit godine "Cesarica"
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/17
10.08.2022.
u 07:00

Bend za svoju publiku u povodu obilježavanja tri desetljeća rada priprema izložbu u dogovoru sa Zavičajnim muzejom Stjepana Grubera iz Županje, a frontmen Pero Galić otkrio nam je detalje o izložbi, ali i koja još iznenađenja pripremaju.

"Tvoje ime čuvam tu duboko u srcu", stih je pjesme poznatog rock-sastava Opća opasnost, a iako ta pjesma govori o nekim drugim okolnostima, može se primijeniti i na bend. Naime, Opća opasnost ove godine obilježava 30 godina postojanja, a u hitovima tog sastava kao što su "Tvoje ime čuvam", "Preživio sam", "Jednom kad noć", "Kriva si" i druge uživaju brojne generacije. Upravo za svoju publiku odlučili su postaviti izložbu u dogovoru sa Zavičajnim muzejom Stjepana Grubera iz Županje, kako bi kronološki pokazali svoj put i ispričali priču o grupi. Frontmen Pero Galić otkrio nam je da će se izložba sastojati od fotografija, tekstova, novinskih članaka, nagrada i sličnog materijala te da će je postaviti Marta Huber.

- Kako i sama Marta Huber kaže, tek je počela, a već ima dovoljno za izložbu. Nije malo 30 godina biti dio jedne priče, pa je onda ispričati drugima. Bit će vrlo zanimljivo raditi na njoj. Veselimo se tome jako - kaže Galić te otkriva da će izložba biti u listopadu u muzeju, kao i da se nadaju dobrom posjetu kako bi bila potom postavljena i u drugim gradovima.

Za obilježavanje tri desetljeća rada imaju još planova, a jedan od njih je i slavljenička turneja za koju Galić kaže da će biti nešto drukčija, ali ne želi otkrivati detalje. U planu im je i jedno posebno glazbeno izdanje u dogovoru s Croatijom Records.

Grupa trenutačno radi na više strana, pa tako u studiju priprema novu pjesmu koju želi objaviti do jeseni. Redovito i nastupa te se trenutačno može čuti na različitim lokacijama.

- Poželjeli smo se svega poslije dvije godine ničega, pa se organiziramo najbolje što možemo - ističe Galić.

Kaže i da su izrazito sretni zbog tog karijernog postignuća te da se žele zahvaliti publici koje danas imaju jako puno.

- Bez nje, naravno, nema ni nas kao benda. Ipak je publika za sve to "kriva". Hvala joj do neba i nazad - kaže. Dodaje i da sada na njihovim koncertima nekoliko generacija pjeva u isti glas. Galiću je posebno u sjećanju ostala jedna priča koju su mu ispričali fanovi na koncertu.

- Jedna mlada obitelj imala je malu bebu koja baš nije htjela spavati. Nakon nekoliko večeri oglušili su na plač, pustili naš koncert i nakon nekoliko minuta beba je prestala plakati. Od tada je to bila za nju uspavanka - prisjetio se te dodao da takve priče još čvršće drže grupu zajedno, kao i da zbog toga nemaju pravo uopće razmišljati drukčije nego nastaviti putem koji grade.

- Rad se isplati, znamo to svi. Samo nekada nije nimalo lako držati se planova jer svijet baš i nije milostiv. No, ako je ekipa iskrena i postoji ista energija, onda se i ne primijeti da vrijeme brzo prolazi. Naravno, tu su i usponi i padovi i dani koji nisu baš svima dobri i kada smo i sami sebi previše, ali ljubav je ipak jači motiv za rad. Volimo to što jesmo i što radimo, to je publika i prepoznala i putuje zajedno s nama, pišući jedan mali dio povijesti, vrijeme u kojem je "prašila" Opća opasnost - kaže Galić te dodaje koliko je bendu značila podrška starijih kolega na počecima, kao i koliko im je važna podrška obitelji, s kojima ne provode vremena koliko bi htjeli.

- Kod kuće smo jako malo i često nam fali obitelj, a oni su nam silna podrška jer najbolje znaju koliko smo dali za sve ovo i koliko nam to znači - kaže te zaključuje da Opća opasnost nastavlja svoju "mladenačku" priču te da se njihova priča još uvijek "rola".

VIDEO Bojana Gregorić Vejzović pokazala kako izgleda kada je sama svoj frizer

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije