Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ogorčena novinarka

Mirna Zidarić o smrti Vladimira Matijanića: 'Ovo je država za plakati. Bešćutni podanici zauzeli su sve pore'

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/6
08.08.2022.
u 12:30

"Ne mogu ne zamijetiti da je ovo je zemlja za poželjeti, a država za plakati. Jer kako drukčije objasniti uputu medicinske ustanove nekome tko se shrvan bolešću bori za svaki udah – da piša u lonac kraj kreveta", započela je Zidarić svoju podužu objavu.

Smrt novinara Vladimira Matijanića (50) duboko je potresla hrvatsku javnost, a o okolnostima ovog tragičnog ishoda mnogi raspravljaju već danima. Svoje mišljenje o cijeloj situaciji sada je na svom Instagramu podijelila i HRT-ova novinarka Mirna Zidarić

"Iako bi oportuno bilo staviti ljupki emoji uz fotografiju i brojati lajkove, ali privid ljepote i romantike i dalje je samo privid pa ne mogu ne zamijetiti da je ovo je zemlja za poželjeti, a država za plakati. Jer kako drukčije objasniti uputu medicinske ustanove nekome tko se shrvan bolešću bori za svaki udah – da ‘piša u lonac’ kraj kreveta", započela je Zidarić svoju podužu objavu. 

"Možda bi ishod bio drukčiji da je imao svog rođu, znanca, prijatelja u sustavu, ali vjerovao je da je sustav namijenjen svakom čovjeku kojemu je pomoć potrebna. No, vjera i nada da ćeš naići na nekog profesionalnog nije dovoljna jer bešćutni podanici zauzeli su sve pore i ne puštaju zrakama sunca što život znače da prozrače učmale čekaonice, jer javljaju se na pozive ‘uglednih’, reagiraju promptno, cijepe ih prije reda, jer tko zna jednog dana možda i ministri postanu…umjesto da kažu: 'Alo dosta. Ne može!" piše daje Mirna pa nastavlja: 

"Imamo hitne slučajeve, jer spasili su tisuće života kada je trebalo, nekome možda nije bilo spasa, ali na kraju dana svatko bi morao reći dao sam sve od sebe da pomognem, a ne da se domognem. Samo mnogo malih promjena dovodi do velike točke preokreta kada nam neće biti bitno čiji broj imamo da bi negdje došli preko reda i kada oni koji redove kroje postanu svjesni da su i sami kreatori promjena, ako ih uistinu žele krojiti po hitnosti, a ne bitnosti", zaključila je Mirna Zidarić. 

Podsjetimo, novinar Vladimir Matijanić preminuo je u petak poslijepodne. Njegova partnerica Andrea Topić objavila je nakon toga na društvenim mrežama kako su oni dan prije njegove smrti i na sam dan smrti najmanje deset puta zvali bolnicu i hitnu te tražili da ga hospitaliziraju.

U objavi je navela da je Matijanić imao Sjogrenov sindrom i intersticijsku bolest pluća te sumnju na još dvije autoimune bolesti, a tri dana prije smrti obolio je i od COVID-19. 

VIDEO Bojana Gregorić Vejzović pokazala kako izgleda kada je sama svoj frizer 

Komentara 45

PA
partibrejkersi
13:35 08.08.2022.

Realno, kad bi doticna moralistkinja sama sebi po svojoj strucnosti i vrijednosti na trzistu trebala zaraditi plaću i doprinose, umrla bi od gladi. Ovako uvalila se na državne jasle, mi je plaćamo i pljucka po toj državi.

DU
Deleted user
13:38 08.08.2022.

Kakve veze ima taj nesretni slučaj s državom? Baš onako jadno i pljuvački.

IV
ivicasbgr
13:40 08.08.2022.

Gospodžo Zidarić,jvaš prezir prema ovoj državi je strašan koji ma koliko god se trudili ne možete sakriti,svrstali ste se nažalost u kategoriju Dežulovića koji zamislite traži ostavku cijele vlade zbog ovog slučaja. Žao mi je što ni nakon trideset godina u vašu novinarsku glavu ne doprijeti istina,Juge nikad više neće biti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije