Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'TREBALI SU GA OZBILJNIJE SHVATITI'

Liječnik upoznat s Matijanićevim stanjem: Upute liječnika na snimci nemaju smisla

Šibenik: Djelatnici hitne pomo?i imaju sve više posla zbog velikih vru?ina
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/2
08.08.2022.
u 11:16

Šore smatra kako su liječnici trebali ozbiljnije shvatiti Matijanićeve prijašnje dijagnoze zbog kojih je bio i hospitaliziran, a vjeruje i da ovakvih slučajeva "na dnevnoj bazi u splitskoj bolnici ima stotine", ali da o njima nitko ne vodi računa.

Dr. Petar Šore, specijalist reumatologije, interne medicine i sportske medicine, za Index je komentirao smrt novinara Vladimira Matijanića kao netko tko je bio upoznat s njegovim liječničkim stanjem. On smatra kako je Matijanić bio visoko imunokompromitiran, suprotno mišljenju koje je iznio liječnik Hitnog infektološkog prijama KBC-a Split.

Tvrdi kako upute liječnika na snimci nemaju nikakvog smisla; "To je li pacijent uzimao terapiju ne određuje je li on bio imunokompromitiran, već imunokompromitiranost određuju njegove dijagnoze, a za njih se liječnik na telefonu nije pretjerano interesirao" te dodaje kako je Vladimir bio "99 posto imunokompromitiran zbog dijagnoze, tek jedan posto zbog terapije".

Šore smatra kako su liječnici trebali ozbiljnije shvatiti Matijanićeve prijašnje dijagnoze zbog kojih je bio i hospitaliziran, a vjeruje i da ovakvih slučajeva "na dnevnoj bazi u splitskoj bolnici ima stotine", ali da o njima nitko ne vodi računa. 

Prilikom prvog dolaska tim hitne pomoći Matijaniću je dao kortikosteroid Solumedrol 40 u dozi 2IM za koji Šore tvrdi da je uobičajen u tretiranju COVID-19, no samo ako se pacijent nalazi u bolnici pod stalnim nadzorom. "Ja se ne bih usudio dati čovjeku injekciju Solumedrola i ostaviti ga kod kuće samoga s time. Pogreška je što su mu to dali i ostavili ga kod kuće, a da ne prate što se događa s plućima", kaže liječnik.

Medicinski tim Matijaniću nije napravio ni EKG, a obdukcija koja je još u tijeku pokazala je masivni plućni edem.

VIDEO: Za podizanje putovnice izrađene žurnim postupkom u zagrebačkoj Petrinjskoj čeka se i po dva sata!

Komentara 11

DU
Deleted user
11:30 08.08.2022.

Čemu više toliki napisi o jednom građaninu. Jel on vredniji od tisuća umrlih od korone. Da je htio sam je mogao napraviti najkorisnije za sebe, sam otići u bolnicu...

ZD
zdravljak
12:02 08.08.2022.

Uglavnom, bacio sam oko na index... strašno. Krivi m je HDZ jer su svi doktori i cijeli SPlit je u HDZ-u, osim par novinara i kolumnista s indexa.. i onda si pomislim, kak je Puljak dobio vlast u gradu u kojem, prema imbecilexu, žive samo HDZovci!

SA
sani1
12:01 08.08.2022.

Ubiše ga.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije