Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Santa Barbara Cottage

Leona Paraminski rodila je u istoj bolnici kao i Meghan Markle, cijena poroda seže i do 175 tisuća kuna

Foto: Boris Scitar/Pixsell, Profimedia
1/14
10.09.2021.
u 14:24

Riječ je o jednoj od najpoznatijih bolnica u Kaliforniji u kojoj se godišnje rodi oko 2400 novorođenčadi.

Zagrebačka glumica s američkom adresom Leona Paraminski (42) nakon dugog iščekivanja postala je majka. Leona je svoje prvo dijete rodila 4. rujna u Americi, u bolnici Santa Barbara Cottage. Sretnu vijest Leona je u četvrtak poslijepodne podijelila i sa svojim obožavateljima te otkrila koje su ime ona i njezin suprug Tin Komljenović nadjenuli svojoj kćeri. "Dobrodošla kući, Liv!" napisala je glumica na svom Instagramu uz fotografiju otisaka malenih stopala nastalih upravo u bolnici u Santa Barbari u kojoj je na svijet stigla i malena Lilibet, kći princa Harryja i Meghan Markle.

Riječ je o jednoj od najpoznatijih bolnica u Kaliforniji u kojoj se godišnje rodi oko 2400 novorođenčadi. Kalifornijska bolnica izgrađena je još davne 1888. godine u španjolskom kolonijalnom stilu, a utemeljila ju je neprofitna zaklada koju je osnovala skupina od 50 žena. Nalazi se u samom centru Santa Barbare i budućim majkama nudi apsolutno sve što im je potrebno da im porod ostane u što ljepšem sjećanju. 

Foto: Profimedia
Osoblje bolnice, ali i cijeli ambijent na vrlo su visokoj razini. Tako, primjerice, svaka rađaonica ima svoj naslonjač, stolicu za ljuljanje i kauč koji komprimira krevet za porođaj s velikim brojem jastuka za udobnost.Za ublažavanje porođajnih muka i bolova rodiljama su na raspolaganju i vanjske terase, kao i hidromasažne kade za hidroterapiju. Svaka soba unutar bolnice ima Wi-Fi i veliki video monitor uz koji novopečene majke krate svoje bolničke dane.

Na raspolaganju im je i nekoliko menija koje mogu naručiti ovisno o vlastitim preferencijama, ali i dostava sokova, slatkiša i grickalica koje mogu držati u vlastitoj ostavi kako bi im uvijek bili pri ruci. Sve što se nudi dakako ima i svoju cijenu. Prema posljednjim informacijama kojima raspolaže britanski Daily Mail, cijena prirodnog poroda u bolnici Santa Barbara Cottage iznosi oko 87 tisuća kuna, dok se cijena poroda carskim rezom penje i do 174.500 kn. Požele li trudnice epiduralnu anesteziju, na taj će iznos morati dodati još 8800 kn. U Hrvatskoj je pak cijena poroda u privatnoj klinici znatno manja i kreće se oko 30-ak tisuća kuna za prirodni porod te oko 44 tisuće kuna za porod carskim rezom, dok je nadoplata za epiduralnu anesteziju još dodatnih 5000 kn. 

Inače, Leona je začela uz pomoć medicinski potpomognute oplodnje kojoj se podvrgnula u Hrvatskoj u jednoj zagrebačkoj poliklinici. Proces je uspio iz drugog puta, a glumica je o svemu otvoreno progovorila u javnosti. – Nisam imala nikakvih očekivanja, ali 23. studenoga sam u jeku korone ponovno došla u Hrvatsku i 7. prosinca, baš na 36. rođendan moje sestre Ines, ponovila transfer. Ovoga puta – uspješno. Bila sam u nevjerici i plakala od sreće, tim više što je moja sestra zatrudnjela dvanaest dana prije mene – ispričala je Leona za Gloriju u ožujku ove godine. 

Foto: Instagram

VIDEO Severina postaje TV voditeljica: Radit će na novoj televiziji gdje i Ivana Paradžiković

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar MAGArciRaus8
MAGArciRaus8
15:19 10.09.2021.

Od kud ovoj pare? Hrvatska glumica? Kajjeto?

HU
Hulk
15:19 10.09.2021.

Pero iz Piškorevca joj je bio ginekolog zato je porod skuplji !

OK
okvals54
14:59 10.09.2021.

Kako niste napisali da je tu rodila i kraljica Elizabeta,kad je to vazno tko je tu rodio?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije