Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nominacije

Josipa Lisac i Gabi Novak očekuju najviše Porina

porin
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/9
07.04.2010.
u 19:31

Po nekoliko Porina vrebaju i Neno Belan, Natali Dizdar i LET 3. Ove godine Porinom će se možda okruniti i Hladno pivo i splitski TBF.

Ovogodišnje nominacije za Porin u "borbenu arenu" uvele su prijatelje, obitelji pa tek onda rivale. Naime, u kategoriji jazz albuma za glavnu nagradu natjecat će se Gabi Novak i njezin sin Marija Dedić. Skromna i ponosna majka, sigurni smo, nagradu bi rado prepustila svojem sinu jer bojazni za nju nema. Trofejna Gabi ove je godine, pročitano je danas u Muzeju suvremenih umjetnosti u Zagrebu, nominirana u ukupno šest kategorija - za najbolju žensku vokalnu izvedbu, najbolji jazz album, jazz izvedbu, aranžman, produkciju i koncertni album.

Iskusna diva ovaj se put smjestila u sam vrh, a s jednom nominacijom više (ukupno sedam) ispred nje je tek Josipa Lisac. Po nekoliko Porina vrebaju i Neno Belan, Natali Dizdar i LET 3. Ove godine Porinom će se možda okruniti i Hladno pivo i splitski TBF. U kategoriji za hit godine utrkuju se Miroslav Škoro, Tony Cetinski, Tomislav Bralić i Klapa Intrade, preminuli pjevač Dino Dvornik te grupe Nola i Parni valjak.

Nagrada za životno djelo bit će dodijeljena Pavlu Dešpalju, Stipici Kalogjeri, Vojnu Kundiću i Juliji Njikošu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije