Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
otkrila prirodu poslovnog odnosa

Ivana Paradžiković javila se nakon navodnog otkaza na Una TV-u i objasnila što se točno dogodilo

Zagreb: Ivana Paradžiković, novinarka i voditeljica emisije Provjereno
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/10
04.08.2022.
u 12:07

Ivana je do svibnja 2021. radila na Novoj TV te je tamo bila voditeljica i urednica "Provjerenog". Nakon odlaska s Nove TV prvi put je od svoje 18. godine bila nezaposlena i našla se na burzi, ali nije dugo trebalo da se Ivana upusti u nove poslovne izazove. Otvorila je najprije svoj obrt, a onda je došla i ponuda s UNA TV-a.

Nakon što se danima nagađalo kako će brojni zaposlenici zagrebačkog dopisništva UNA TV dobiti otkaze, jučer je stiglo i službeno priopćenje s ove televizije. U javnosti se pojavila informacija kako je i voditeljica Ivana Paradžiković također dobila otkaz. Ivanu smo zbog toga kontaktirali, a ona nam je objasnila prirodu poslovnog odnosa s UNOM.

– Nikada nisam bila zaposlenik Une. Isporučujem sadržaj preko svog obrta na temelju ugovora koji nije otkazan. Jako mi je žao kolega snimatelja, montažera, novinara, svih zaposlenika na televiziji, prije svega vrhunskih profesionalaca, koji su dobili otkaz. I žao mi je što gledatelji nemaju priliku gledati emisiju koju radim jer sam na nju izuzetno ponosna. Vrhunski televizijski proizvod – rekla nam je Ivana koja uređuje emisiju ''Lice pravde'' koja se nije emitirala u Hrvatskoj.

Inače, Ivana je do svibnja 2021. radila na Novoj TV te je tamo bila voditeljica i urednica "Provjerenog". Nakon odlaska s Nove TV prvi put je od svoje 18. godine bila nezaposlena i našla se na burzi, ali nije dugo trebalo da se Ivana upusti u nove poslovne izazove. Otvorila je najprije svoj obrt, a onda je došla i ponuda s UNA TV-a.

U priopćenju s UNA TV naveli su razloge zbog kojih su brojni zaposlenici u Zagrebu dobili otkaz.

"Osnovni koncept i ideja formiranja UNA televizije jest izgradnja moderne medijske platforme u Hrvatskoj, Srbiji, BiH, Crnoj Gori i Makedoniji koja će za višemilijunsko gledateljstvo kreirati najkvalitetniji program. Medijskim povezivanjem cilj je promovirati najljepše vrijednosti regije kroz raznovrstan sadržaj i produkciju svjetskog standarda. UNA televizija okupila je tim vrhunskih profesionalaca iz cijele regije koji broji više od 250 zaposlenih, od kojih je 80 renomiranih medijskih eksperata, novinara i voditelja iz Hrvatske. Uložena su milijunska sredstva u izgradnju modernog studijskog prostora, najsuvremeniju produkcijsku opremu i tehniku i postavljeni su najviši standardi.

Unatoč velikom rastu gledanosti UNE u regiji i najavljenoj ambicioznoj programskoj shemi od jeseni u sklopu koje ćemo gledati najveće regionalne zvijezde, misiju i viziju UNA TV u ovom trenutku nije moguće provesti na hrvatskom tržištu. Glavna prepreka je nemogućnost da program naše televizije postane dostupan svim gledateljima. Zato je UNA trenutačno u procesu reorganizacije svog poslovanja.

Kabelski distributeri u Hrvatskoj unatoč uredno dostavljenim dozvolama za emitiranje od regulatorne agencije za elektroničke medije (AEM), dostavljenim zahtjevima za emitiranje i detaljnom programskom konceptu i dalje odlažu odgovor ne navodeći ni jedan opravdani ni logičan argument, a neki su i poslali odbijenice. Zbog ovoga, nažalost, dovedena su u pitanje radna mjesta zaposlenika UNA TV u Zagrebu, a navedeni razlozi su više puta predočeni i detaljno objašnjeni putem dosadašnjih priopćenja za medije.

”U timu UNE našli su se vrhunski profesionalci, najpoznatija novinarska imena kojima smo osigurali najbolje uvjete rada u cijeloj regiji. Kreirali smo multietničku profesionalnu i prijateljsku obitelj. Naše zaposlene birali smo po kredibilitetu, profesionalnosti i uvjerenju koje se uklapa u viziju i misiju naše kuće – da spajamo ljude kroz kvalitetne sadržaje. Situacija s kabelskim operaterima dovela je nažalost do neophodne reorganizacije poslovanja. Iako smo poslovanje mogli u potpunosti prebaciti u druge zemlje regije, u Hrvatskoj ipak nastavljamo suradnju s vrsnim televizijskim profesionalcima te će u zagrebačkoj podružnici ostati kadar nužan za rad dopisništva. Iznimno nam je važno naglasiti da će naša kuća, imajući u vidu da su svi ostali zaposlenici cijenjen i stručan kadar kojem smo neizmjerno zahvalni na dosadašnjem doprinosu i entuzijazmu, ako dođe do pozitivnog odgovora kabelskih operatera, sigurno prvo njima ponovno dati ponudu o poslovnom angažmanu”, poručili su iz menadžmenta UNA televizije.

VIDEO Prije dvije godine napustio nas je Rajko Dujmić: Njegove pjesme hitovi su za sva vremena!

 

Komentara 12

Avatar HrvatskiZmaj
HrvatskiZmaj
12:53 04.08.2022.

Koga briga, ne mora objašnjavati! Njoj je mjesto na srpskoj tv

IC
ICCO
13:28 04.08.2022.

Zloća se zloćom vraća, valjda je progledala.

GR
grodar
14:01 04.08.2022.

kako je ova žena dosadna

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije