Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZORAN ŠPRAJC

'HDZ-ovi muževi su ravnopravni. I oni koji svoje žene vole, i oni koji ih vole mlatiti'

Zoran Šprajc
Foto: RTL/Screenshot
05.10.2017.
u 08:50

RTL-ov urednik ponovno je na sarkastičan način komentirao aktualnu temu

Novinar i urednik RTL Direkta Zoran Šprajc ponovno se na sebi svojstven način dodirnuo aktualne teme. U sinoćnjem komentaru govorio je o podijeljenosti članova HDZ-a oko toga treba li ratificirati Istanbulsku konvenciju ili ne.

- Naime suština te konvencije Vijeća Europe jest borba protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji. Tako su se nedavno podijelili i zastupnici HDZ-a u Europskom parlamentu pa su jedni glasali za konvenciju a drugi protiv konvencije čiji je jedini smisao, ponavljam, borba protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji - komentirao je Šprajc i naveo kako je HDZ-ova obitelj velika, te da ta podijeljenost ne treba čuditi.

- Ona samo oslikava situaciju na terenu. Neki HDZ-ovi muževi svoje žene vole a neki svoje žene vole mlatiti.  Vrh stranke naravno mora uvažavati i jedne i druge jer su svi muževi ravnopravni i oni koji žene vole i oni koji žene vole mlatiti.  Ravnopravnost je došla do te razine da i jedni i drugi muževi mogu ravnopravno obnašati visoke funkcije u stranci, mogu napredovati do šefova u policiji, mogu biti župani, dožupani, gradonačelnici, HDZ ne zna za diskriminaciju. Kao svijetli primjer takve mužjačke tolerancije svakako se izdvaja Požega. Ondje svoje žene mlate i župan i dožupan, bivši gradonačelnik... Ako nema žena dobri su i novinari, po tom pitanju dakle ondje nema čak ni kod nas uobičajene spolne ili rodne diskriminacije. A ako se neka žena, recimo mailom, požali središnjici da joj tolika ravnopravnost baš i ne odgovara, središnjica joj na to isto ne odgovara i sve ok - zaključio je svoj sarkastični komentar popularni Šprajc.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije