Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Showbiz Zvijezde

Glumac Goran Grgić s obitelji bio na krstarenju Skandinavijom

Obično smo za večeru birali à la carte restoran gdje je moguće probati niz specijaliteta iz uglavnom europskih zemalja, primjerice, kokota u umaku od naranče, otkrio je prvak zagrebačkog HNK
30. srpnja 2011. u 08:00 2 komentara 1151 prikaza
Goran Grgić (1)
Foto: Pixsell
Pogledajte galeriju 1/5

Iz Zagreba, u kojem je bilo gotovo 40 stupnjeva, obitelj glumca Gorana Grgića, supruga Ivana, sinovi Fran i Lovro te kći Katarina uputili su se na krstarenje Skandinavijom. Stigli su u Kopenhagen i na 10 stupnjeva, kiši i vjetru, odmah se dobro rashladili.

Nakon što su dva dana proveli u glavnom gradu Danske i obišli znamenitosti (skulpturu Male sirene, kanale, smjenu straže pred kraljevskom palačom, nove zgrade opere i knjižnice...), uputili su se u zabavni park Tivoli, gdje su djeca uživala. Posjetili su i izložbu Titanic, razgledali zanimljivosti, a nakon toga ukrcali su se na brod kojim su tjedan dana obilazili gradove uz Baltičko more.

– Na brod stane oko tri tisuće putnika i pravi je ploveći hotel. Prepun je sadržaja, a putnici su uglavnom Nijemci, Danci, Francuzi. Mi smo bili jedini Hrvati, ali kako je u posadi stotinjak Hrvata, družili smo se s njima i upoznali brod i „iznutra“ - govori prvak zagrebačkog HNK, Goran Grgić.

Poseban doživljaj bio je isplovljavanje iz Stockholma. Brod je, naime, nekoliko sati prolazio pokraj raznih otočića, “provlačio” se kroz kanale i prolaze. Obišli su i Tallinn, glavni grad Estonije, a cijelu je obitelj najviše fascinirao Sankt Peterburg. Posjetili su utvrdu sv. Petra i Pavla u kojoj je i katedrala sv. Petra i Pavla s grobovima ruskih careva, uključujući i osnivača grada, Petra Velikog.

Noć nakon isplovljavanja iz Sankt Peterburga bila je posebno zanimljiva jer je dan trajao do iza ponoći. Nakon Kiela, njemačkog lučkog grada, iskrcali su se u Kopenhagenu. Zadržali su se jedan dan dulje kako bi obišli Malmö, grad u Švedskoj, koji je s Kopenhagenom povezan mostom.

- Jeli smo uglavnom na brodu, gdje je hrana odlična. Moguće je za ručak i za večeru birati između dva restorana - jedan je samoposlužni, a drugi à la carte. Obično smo za večeru birali ovaj à la carte gdje je moguće probati niz specijaliteta iz uglavnom europskih zemalja, primjerice, kokota u umaku od naranče - priča Goran Grgić.

EU fondovi Bjelovar
PRIJAVITE SE
Konferencija o atraktivnim mjerama za razvoj poduzetništva
Kupovina
KVIZ
Otkrij svoj shopping personality
  • doktorica:

    super,samo se nadamo da kad dođe u mirovinu neće tražiti da mu drugi plaća mirovinsko,zdravstveno itd.....

  • zony_lover:

    . http://signup.leagueoflegends.com/?ref=4e25ca6520ec0784938377 ...... Za sve ljubitelje free MMORTS igara