Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sjećanje: Uoči njegova rođendana izdan drugi postumni nosač zvuka

Glazbenici ganuti na večeri posvećenoj Toši

toše
Foto: Pixsell
1/2
24.01.2010.
u 23:00

Na promociji albuma “Još uvijek sanjam da smo zajedno” Toše i prijatelja, na kojemu se nalaze dosad neobjavljene pjesme izašle iz njegove “glazbene kajdanke”, okupili su se svi izvođači s nosača zvuka.

Makedonija je preksinoć, ususret obilježavanju dana kad bi Toše Proeski navršio 29 godina, još jednom plakala za neprežaljenim slavujem čarobnog glasa čiji je mladi život naglo prekinut na cesti pokraj Nove Gradiške prije dvije i pol godine. U hotelu Aleksandar Palace u Skoplju, gdje je predstavljen Tošin drugi album objavljen poslije njegove smrti, svi su se prisjetili odlaska makedonske glazbene ikone i uspomena koje svakoga vežu uz njega.

U mislima s pjevačem

Na promiciji albuma “Još uvijek sanjam da smo zajedno” Toše i prijatelja, na kojemu se nalaze dosad neobjavljene pjesme izašle iz njegove “glazbene kajdanke”, okupili su se svi izvođači s nosača zvuka.

Bez puno nagovaranja, mikrofona su se uhvatili i u mislima s Tošom iz dubine srca zapjevali Kaliopi, Aki Rahimovski, Tony Cetinski, Nina Badrić, Boris Novković, Bojan Marović i drugi.

– Čast mi je bila otpjevati pjesmu koju autorski potpisuje Toše. Nevjerojatno je koliko mi je bliska po senzibilitetu. Drago mi je što će njegovi fanovi, kao i mi glazbenici, uživati u autorskim pjesmama koje je napisao – rekla je Nina Badrić koja je na albumu otpjevala skladbu “Znam te ja”.

Posebno ganuta te večeri bila je Ljiljana Petrović, menadžerica pjevača, koju je T. Cetinski dugo tješio. Jučer su se svi još jednom okupili na humanitarnom koncertu “Te sakame site” kako bi odali počast stradalom kolegi u Dvorani Borisa Trajkovskog u Skoplju.

Humanitarni koncert

Na koncertu su Tošine pjesme predstavile brojne glazbene zvijezde iz bivše Jugoslavije, a prihod od prodaje ulaznica namijenjen je dovođenju struje u manastir Sv. Preobraženja u Tošinu rodnom Kruševu.

Ni na predstavljanju ni na koncertu nitko nije skrivao suze dok su se pjevale njegove jedinstvene pjesme koje su zbližavale ljude, što je i bila njegova najvažnija životna misija.

Komentara 2

RI
riječanka
09:44 25.01.2010.

.....neke tuge usele se zauvijek u srce... baknež Toše!

I4
IQ 40
23:40 24.01.2010.

Uglavnom korektan clanak, s tim da je suvoditelj programa bio Hrvat Dalibor Petko

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije