Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SJEĆANJE NA VELIKANA

FOTOGALERIJA: Danas bi Dino Dvornik slavio 53. rođendan

Siniša Hančić/PIXSELL
20.08.2017.
u 11:50

U sjećanje na slavnog pjevača u Splitu se održava trodnevni Aj Acha gfestival

Dino Dvornik, neokrunjeni i neprežaljeni hrvatski kralj funka, danas bi slavio 53. rođendan. Dine više nema, ali sjećanja su još uvijek živa pa njegova udovica Danijela, kći Ella i brojni obožavatelji Dininu godišnjicu rođenja obilježavaju na jabolji mogfući način - glazbom.

Na prigodnom Aj Cha fistivalu, koji se ovaj vikend održava u Splitu, nastupaju Splitska Dica, pjevači koji su utjecali na Dvornika. Na bini postavljenoj na starom Hajdukovom igralištu se tako od petka do danas redaju Marijan Ban i Diktatori, Neno Belan i Fiumensi, Songkillers, Jinx, Funkytrain, James Brown Tribute Band i disco/funk DJ-i: DJ Bocca Sofistifunk, DJ Tabu – keep of the groove, DJ Jazzozo, DJ Shoomadisco i drugi.

1/19

U rujnu će biti devez godina otkako nas je napustio Dino. Umro je u svom stanu u Zagrebu, a toksikološki nalaz pokazao je da je kobna bila kombinacije tableta za smirenje, protiv bolova i antidepresiva. Kremiran je dva dana kasnije, uz zvuke njegove glazbe i pjesme koje je volio. Na splitskom Peristilu okupilo se tada nekoliko tisuća ljudi kako bi mu odali posljednju počast.

A Dino je u listopadu 2008. trebao objaviti novi album i svi su s nestrpljenjem očekivali veliki povratak na glazbenu scenu nakon šest godina "ilegale". Ploča je dakako postala hit, ali Dine više nije bilo na bini. Iza njega ostala je velika praznina, ali tu su srećom i njegove pjesme, uz koje nam se čini da je Dino i danas među nama.

Komentara 7

GR
grodar
12:15 20.08.2017.

Da se nije bocko

BE
Bel
13:29 20.08.2017.

Karizmatican i poseban, ali ovisnik. Uz svo duzno stovanje prema njegovom glazbenom djelu, nikako ne razumijem zasto mediji toliko glorificiraju ovisnika? To nije nimalo edukativno za mlade ljude.

TA
tafu
18:01 20.08.2017.

Dino je bio loš čovjek, sebičan ovisnik. Onako izrežirati samoubojstvo može samo zločesta osoba koju nije briga za obitelj koju ostavlja. I danas kad čujem njegovu pjesmu, mijenjam radiostanicu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije