Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
film o pjevaču

Dino Dvornik bio je osoba za koju nisu vrijedila pravila

Dino Dvornik
Foto: Dalibor Urukalović/24 sata
1/4
13.02.2015.
u 23:00

Još nisam intervjuirao ni polovicu sudionika, a već imam materijala za dva filma. Ni sam ne znam što izbaciti, kaže Tipura

Kad je gladan, Dino ode u pekarnicu i kaže: Evo vam pašteta, namažite mi je. Onda izađe i ne plati kruh, jer nema novca. Drugi put, kada ima, donese i plati. I u tome ne vidi ništa loše – priča zagrebački Brođanin Danijel Tipura, koji je ovih dana napokon započeo snimanje svog dugoočekivanog filma "Manijak" o Dini Dvorniku.

Tim riječima on slikovito opisuje pokojnog glazbenika kao osobu za koju nisu vrijedila nikakva pravila. Iako svi prvo pomisle na Dinov veliki hit, dokumentarac je zapravo nazvan po nadimku kojim ga je Hamed najavio na njegovu prvom koncertu u zagrebačkom Domu sportova. U montaži filma koji donosi mnoge urnebesne pikanterije iz života hrvatskog kralja funka, Tipuru očekuju slatke brige.

– Još nisam intervjuirao ni polovicu sudionika, a već imam materijala za dva filma. Ni sam ne znam što staviti, a što izbaciti – kaže Tipura. Oko projekta je mladi redatelj uspio okupiti mnoga poznata imena glazbene scene, od Nine Badrić, Rajka Dujmića i Gibonnija do Ramba Amadeusa, Senne M. i Olivera Mandića. Svi oni s užitkom su pristali na prepričavanje svojih iskustava i događaja s Dinom. Naravno, glavne su uloge ipak pripale pjevačevoj supruzi Danijeli i kćeri Elli. Cilj "Manijaka" je nasmijati publiku, ali još više prikazati Dina onakvim kakav je on doista i bio.

Izuzme li se nekomercijalni film o ljudima s Downovim sindromom, ovo će biti Tipurin prvi veliki dokumentarac. Kako sam kaže, Dinu nikada nije osobno upoznao, ali se kroz druženje s njegovom obitelji potpuno povezao s njim i shvatio koje su mu stvari prioritetne u životu.

>>Na današnji dan rođen Dino Dvornik – kralj hrvatskog funka

>>Ella Dvornik: Točno znam što bi mi tata rekao da je tu i znam da nikada nije ni otišao
 

 

Komentara 7

MB
Marlon Brando
14:02 15.02.2015.

Čovjek ispred svog vremena,veliki umjetnik i izvođač.Dino,bio si fenomenalan,pozdrav.

KE
kenedi
21:40 14.02.2015.

BIOJE LEGENDA PRAVI COVJEK KAO I NJEGOV OTAC BORIS DVORNIK OVE LEGENDE NE UMIRU NEKAJIM JE VJECNA SLAVA LJUDI VELIKOG SRCA

Avatar Honduras
Honduras
15:20 14.02.2015.

bio je pravi bezveznjak... ni jedna njegova pjesma nije za slušati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije